bezár
 

film

2022. 08. 02.
A Kilakoltatás sikerei a szicíliai KinEst Fest filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kilakoltatás sikerei a szicíliai KinEst Fest filmfesztiválon A Kilakoltatás című dramedy a zsűri különdíját és a közönségszavazás második helyezését is kiérdemelte a hétvégén a szicíliai Cataniában a KinEst Festen, amelynek Fazekas Máté Bence alkotása volt a nyitófilmje.

Mint írják, a közép-európai filmeket szemléző rendezvény szakmai zsűrije a döntését azzal indokolta, hogy "a Kilakoltatás-ban, amelynek forgatókönyvét is az elsőfilmes rendező jegyzi, a társadalmunkat irányító gazdasági rendszer és az abból eredő etikai konfliktus egy képzeletbeli holtpontra jut. A kiszámíthatatlan fordulatokkal és szórakoztató karakterekkel teli történetet a kezdő végrehajtó szerepében kitűnő Orosz Ákos, valamint a film könnyed, maró, olykor groteszkbe hajló humora teszi elevenné."

A Nemzeti Filmintézet (NFI) Inkubátor Programjában készült, szatirikus hangvételű filmalkotást a magyar kritikusok a 2021-es év egyik legjobb filmjének tartották, áprilisban pedig a legjobb forgatókönyvnek járó díjat nyerte el Portugáliában a Fantasporto fesztiválon.

A közlemény felidézi, hogy a megtörtént események által ihletett film egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló idős asszony heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

Az elsőfilmes rendező, Fazekas Máté Bence a tragikus helyzetet úgy képes humorosan tálalni, hogy közben nem válik ízléstelenné, mindeközben pedig megmutatja az embert az adós és a végrehajtó mögött.

Az Orosz Ákos és Nagy Mari főszereplésével készült Kilakoltatás az FP Films és a Filmfabriq koprodukciójában készült. A film producere Fülöp Péter és Osváth Gábor, az operatőr Tóth Evelin Judit volt.

A Kilakoltatás című film megtekinthető a www.filmio.hu weboldalon is - áll az összegzésben.

A négyzetes kép forrása: https://www.imdb.com/title/tt12206218/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Baranyi Gábor Benő: Zanox – Kockázatok és mellékhatások
Interjú Kenyeres Bálinttal a magyar film helyzetéről, a folyamatos alkotás lehetetlenségéről és a szerzői film perifériára szorulásáról

Más művészeti ágakról

A Rumini című táncszínházi előadásról
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról
Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés