bezár
 

irodalom

2022. 08. 03.
Felhívás a Prae műfordító táborban való részvételre
Prae műfordító tábor, Dunabogdány, 2022. október 2–7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egykori József Attila Kör műfordító tábora nyomán 2022-ben is meghirdetjük műfordítói workshopunkat, a Prae műfordító tábort a magyar irodalom külföldi fordítói számára.

A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. Olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

A szemináriumot vezetik: Imreh András és Rácz Péter műfordítók, műfordítóképzők.

Előadást tart a táborban Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese (aktuális kortárs magyar könyvek), Szirák Péter irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem oktatója (kortárs magyar próza), Péczely Dóra szerkesztő (kortárs magyar költészeti antológiák). A fordítástámogatási pályázatokat Jeney Zoltán és Pál Dániel Levente, a Petőfi Kulturális Ügynökség projektvezetői ismertetik.

Szépíró vendégeink lesznek Bartók Imre, Szeifert Natália, Tóth Réka Ágnes, Vonnák Diána, Zoltán Gábor és mások.

A tábor helyszíne: Dunabogdány, Herold panzió (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő 2.)

A tábor időpontja: 2022. október 2–7.

Jelentkezni a szervezők e-mail-címén lehet: L. Varga Péternél (kultikus@gmail.com) és Bakó Sáránál (bakosara97@gmail.com).

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 9.

A jelentkezéshez mellékelni kell: szakmai CV-t, publikációs listát (ha van), valamint egy magyar szépirodalmi mű (vagy annak részlete) idegen nyelvű fordítását legfeljebb 5 oldal terjedelemben. A jelentkezéseket szeptember 12-ig kiértékeljük, és minden pályázót értesítünk.

A táborban való részvétel díja jelképesen 20.000 forint, amelyet sikeres pályázat esetén szeptember 20-ig szükséges befizetni.

Az útiköltséget a résztvevők állják.

Minden jelentkezést szeretettel várnak a szervezők.

Budapest, 2022. augusztus 3.

A tábor támogatója a Prae Kiadó és a Petőfi Kulturális Ügynökség

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Napló a XI. Hajdúböszörményi Írótáborról
Beszélgetés Kazsimér Somával a Hosszú beszéd című performanszról
A Poszthumanizmus és... sorozat újabb eseménye

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Minyonok: Gru színre lép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés