bezár
 

zene

2022. 08. 09.
Módosítások a Magyar Állami Operaház 2022/2023-as évadtervében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Módosítások a Magyar Állami Operaház 2022/2023-as évadtervében Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat 600 millió forintos elvonásról értesítette. A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az OPERA a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással számol – áll az opera.hu-n.

Az említett okokból a Magyar Állami Operaház 2022/2023-as évadtervében az alábbi módosításokra kényszerül:

• Az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termébe meghirdetett felnőtt előadások elmaradnak. (A törlés nem érinti a gyermekprogramok közül a KisHattyúk tava és a János vitézke c. előadásokat, valamint a Makrancos királylány és a KisCsipke című produkciók bemutatóját, amelyek mindegyike a Bánffy Miklós teremben valósul meg. Ugyancsak megvalósul a (K)Eiffel Jancsi tematikus épülettúra, valamint a Lázár Ervin Program Dido & Aeneas és A csengő c. előadásai.)

• Az elmaradó premiereket (Az ötödik pecsét, Artaban, Orfeusz & Euridiké, Tankréd & Klorinda) az OPERA három éven belül, egyik későbbi évadában pótolja.

• A János vitéz-premier két operaházi előadása előbemutató formájában valósul meg. 

• A törlés érinti a 2023-ra tervezett Primavera Fesztivál, TáncTrend és Pas De Quatre előadásait is.

• 2022. október 1-jére meghirdetett Mahler VIII. szimfónia az Eiffel Műhelyházból az Operaházba kerül át.

• A Sztárest zongorával c. sorozatból elmarad Olga Peretyatko 2022. október 1-jére és Ferruccio Furlanetto 2023. július 9-ére meghirdetett operaházi estje.

A megváltott jegyeket, bérleteket és bérlethányadokat a megvásárlás formájában az OPERA visszafizeti.

Az online vásárolt jegyek és bérletek visszatérítése automatikusan elindul, a banki átutalási idő max. 30 nap.

A jegypénztárakban megváltott jegyeket készpénzben vagy kérésre átutalással fizetik vissza, nyitvatartási időben, a Hajós utcai OPERA Értékesítési Centrumban és a Magyar Állami Operaház jegypénztárában. A jegyek árát és a bérlethányadokat 2022. december 31-ig áll módukban megtéríteni. 

A visszaváltott jegyek, bérletek és bérlethányadok értéke további operaházi előadásokra kedvezményesen levásárolható – az OPERA a visszaváltott jegyekkel megegyező számban 20% kedvezményt biztosít operaházi jegyvásárlás esetén a 2022/2023-as évadra.

Bővebb információval az OPERA munkatársai a jegy@opera.hu e-mail-címen és a +36 1 332-7914-es telefonszámon tudnak szolgálni.

A négyzetes kép forrása: opera.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről
Pantera-koncert, Budapest, 2023. május 31.

Más művészeti ágakról

Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés