bezár
 

zene

2022. 08. 17.
A Szent Efrém Férfikar a Zempléni Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szent Efrém Férfikar a Zempléni Fesztiválon Szerdán a Zempléni Fesztiválon ad ingyenes koncerteket a Szent Efrém Férfikar.

A 20 éves jubileumát ünneplő Szent Efrém Férfikar 14 órakor Filkeházán, 18 órakor pedig Mikóházán ad ingyenes koncerteket, a két helyszín között pedig együtt zarándokolnak a közönséggel. A koncerteken görögkatolikus szakrális zene, a bizánci hagyomány énekei, magyar kortárs muzsika, klasszikus magyar férfikari művek és saját feldolgozások is megszólalnak, emellett kiemelt szerepet kap Boksay János Aranyszájú Szent János liturgiája.

A Szent Efrém Férfikar missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között. Nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány, Liszt, Bartók, Kodály életművének ápolására is. Tizennégy lemezük jelent meg, amelyek közül a Byzantine mosaics című albumot 2010-ben Supersonic-díjjal jutalmazták Luxemburgban, a Benedicamus Dominót pedig Gramofon-díjra jelölték.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés