bezár
 

színház

2022. 09. 01.
Britten-operát mutat be szeptemberben a Fesztiválzenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Britten-operát mutat be szeptemberben a Fesztiválzenekar Benjamin Britten A csavar fordul egyet című operáját mutatja be a Budapesti Fesztiválzenekar szeptember 9-én és 10-én a budapesti Müpában.

 A 2022/23-as évad nyitányaként ismét új, a Müpával közösen színpadra állított operaprodukcióval jelentkezik a Budapesti Fesztiválzenekar. Fischer Iván rendezőként és karmesterként Benjamin Britten A csavar fordul egyet című, 1954-ben írt operáját állítja színpadra - közölte a zenekar az MTI-vel. A két árváról és nevelőnőjükről szóló Henry James-kisregény történetét a korábbi dada és inas szellemei teszik hátborzongatóvá.

Szkéné színház

A Budapesten mindössze kétszer, szeptember 9-én és 10-én látható darab főszereplője Miah Persson svéd szoprán, a többi szerepben hallható lesz mások mellett Laura Aikin, Andrew Staples és Allison Cook. A darab gyerekszereplői, a 12 éves Ben Fletcher és a 11 éves Lucy Barlow Angliából érkeznek. A produkció társrendezője ezúttal is Marco Gandini, aki Franco Zeffirelli mellett dolgozott évekig hasonló szerepben, és a világ legnagyobb operaházaiba hívják rendezni.

A Müpában a szeptember 10-i előadás előtt nyilvános beszélgetés lesz az eredeti kisregény feldolgozásairól: a Dragomán György-Szabó T. Anna íróházaspár J. Győri László irodalomtörténész segítségével igyekszik megfejteni, hogy mi is lehet A csavar fordul egyet ma sem szűnő hatásának titka. Az operaprodukció a budapesti premiert követően október végén a Vicenzai Operafesztiválon lesz látható.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karsai Györggyel
Beszámoló a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóról
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
színház

A padlás című musical bemutatója a Veres 1 Színházban

Más művészeti ágakról

„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”
Többek között Orvos-Tóth Noémi, Nyáry Krisztián és Kadarkai Endre beszélgetnek az alkotókkal
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés