bezár
 

film

2022. 09. 08.
Már kapható a boltokban a Chaplintől Pókemberig című kötet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már kapható a boltokban a Chaplintől Pókemberig című kötet Már kapható a boltokban a Filmanatómia-sorozat nyolcadik kötete. A Chaplintől Pókemberig – Filmműfajok társadalomtörténete című könyv olyan népszerű zsánerek társadalomtörténetét tekinti át, mint a vígjáték, a sci-fi, a fantasy, az akciófilm, a katasztrófafilm, a kalandfilm, a képregényfilm és a háborús film. Rajongók és laikusok számára egyaránt hasznos olvasmányt ígér a könyv ajánlója.

A műfajiság fogalma egyidős a film születésével. Már a filmgyártás hajnalán felmerült az elkészült alkotások kategorizálásának, egy olyan szempontrendszer kialakításának az igénye, amely révén a nézők könnyebben tájékozódhatnak a filmek sokasága között, és segítséget kaphatnak az ízlésükhöz legközelebb álló alkotások kiválasztásában.

A Filmanatómia-sorozat nyolcadik kötete a filmműfajok társadalomtörténeti áttekintésével foglalkozik. Olyan népszerű zsánerekről esik benne szó, mint a vígjáték, a sci-fi, a fantasy, az akciófilm, a katasztrófafilm, a kalandfilm, a képregényfilm és a háborús film. Valamennyi műfajnak több évtizedes történetisége van, nagyszámú filmpéldával a múltból és jelenből egyaránt. A kötet átfogó képet kíván nyújtani a tárgyalt műfajok társadalomtörténetéről a kezdetektől napjainkig.

A Chaplintől Pókemberig – Filmműfajok társadalomtörténete a Filmanatómia-sorozat korábbi könyveihez hasonlóan ezúttal is értő közönség és a műkedvelő laikus számára egyaránt olvasmányos és szórakoztató formában, számtalan ismert film segítségével kívánja bemutatni és a nézőhöz/olvasóhoz közelebb hozni a manapság legnépszerűbb, legismertebb filmműfajokat.

Chaplintől Pókemberig plakát

A kötet szerzője, Dr. Kárpáti György, habilitált egyetemi oktató, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, a Filmanatómia-sorozat szerkesztője, több filmes kötet szerzője, szerkesztője. Fő kutatási területe a műfaji film.

A Chaplintől Pókemberig – Filmműfajok társadalomtörténete a nagy könyvesbolt-hálózatokban és alternatív terjesztőhelyeken egyaránt kapható 3990,- forintos áron.

A filmvetítésekkel egybekötött rendhagyó könyvbemutatóra a szerző jelenlétében és közreműködésével, szeptember 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel kerül sor az Art+ Cinemában (1073, Budapest, Erzsébet körút 39.), amelyen a Chaplintől Pókemberig könyv akciósan vásárolható meg.

Forrás: Filmanatómia

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hirokazu Koreeda: Szörnyeteg
Beszámoló a 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválról
Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe

Más művészeti ágakról

art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés