bezár
 

art&design

2022. 09. 09.
Húsz helyszínen lesznek programok a Kortárs ékszerhét keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húsz helyszínen lesznek programok a Kortárs ékszerhét keretében A Kortárs Ékszerhét Budapest (BJW) elnevezésű rendezvény az idén húsz helyszínen várja kiállításokkal, programokkal az érdeklődőket szeptember 12. és 18. között a főváros számos pontján, valamint a szentendrei Mana ékszerstúdióban és a pécsi Ezüstláz Galériában.

A nyolcadik rendezvény alatt számos magyar és nemzetközi kiállítási anyaggal, az ékszerkultúrát formáló kortárs előadóval lehet majd találkozni, valamint több tárlatvezetést és műhelybemutatót tartanak. A rendezvényt a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE)szervezi.

prae.hu

A sorozat kiemelt vendége Gijs Bakker, nemzetközi hírű holland ékszertervező, aki a Három Holló Kávéházban tart előadást szeptember 17-én. Charon Kransen, New York-i műgyűjtő és kurátor szeptember 18-án online előadás keretében beszél majd a művészekkel való közös együttműködésről, majd előzetes egyeztetés után személyes szakmai konzultációt is tart a jelentkezőknek.

Daniela Malev ékszertervező előadásán szeptember 20-án vehetnek részt az érdeklődők a Kredenc műteremben, és ugyanitt, szeptember 19. és 23. között egy ötnapos szakmai, gyakorlati workshopot is tart a művész, ahol saját tervezői világát mutatja be.

A szervezők a rendezvényhez kapcsolódva egy nemzetközi pályázatot is meghirdettek, amelynek hívószava a "paradox" volt. Az alkotásokat Gijs Bakker bírálta el. A beérkezett művek legjobbjaiból szervezett kiállítás szeptember 12-től 25-ig lesz látható a program központi helyszínén, a Hybridart Space Galériában, ahol a tárlatvezetést is tartanak.

A rendezvény központi programja az a szeptember 16-i díjátadó lesz, ahol az ékszerhéthez kapcsolódó kiállítások tervezőit, valamint a Paradox-pályázat alkotóit jutalmazzák. Az díjak között számos külföldi kiállítási lehetőséget is nyerhetnek a művészek. Az esemény védjegyeként megismert gyöngyöt formázó porcelán díjtárgyát az idei évben is Herter Katalin kerámiaművész készítette.

Idén újdonság, hogy az érdeklődők is kipróbálhatják magukat alkotóként Fazekas Veronika ékszertervező workshopján, a Kastner Kommunity közösségi terében szeptember 17-én.

A fotón megjelenő ékszerek martha edocs - a BJW2020 díjazott művészének alkotása

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés