bezár
 

irodalom

2022. 09. 22.
Idén is megrendezik a Fehérvári Irodalmi napokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén hetedik alkalommal rendezik meg  a FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivált Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az idei eseménysorozat szeptember 22-e és 24-e között zajlik.

PROGRAM

FIN FEHÉRVÁRI IRODALMI NAPOK 2022
 

szeptember 21., szerda (0. nap)
18:00 ÍRÓK A NYOMDÁBAN: Czinki Ferenc. Nyomdalátogatás, beszélgetés, felolvasás. Moderátor: Vágvölgyi B. András
(ALTO Nyomda, Irányi Dániel utca 6.)

szeptember 22., csütörtök (1. nap)
18:30 MEGNYITÓ: Kemény Zsófi
19:00 NEM VAGYOK ITT / AZ ÉN HIBÁM: Németh Róbert és Szarka Károly közös könyvbemutatója. Moderátor: Nemes Anna.
20:00 VELEM: Leskovics Gábor Lecsó szólókoncertje
(MNL Fejér Megyei Levéltár, Szent István tér 2-3.)

szeptember 23., péntek (2. nap)
17.00 HIDEGKÚT: Molnár T. Eszter új regényének bemutatója. Moderátor: Gaborják Ádám
(Könyvek Boltja, Ady Endre utca 18.)
19:00 PILINSZKY ÉS ÉN: Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska zenés-irodalmi előadása
(Új Magyar Képtár, Megyeház utca 17.)

szeptember 24., szombat (3. nap)
PETZ GASZTRODÉLUTÁN
16.00 ÁRNYÉKPOROCSKA – Kner Piroska élete és receptjei: Beszélgetés és főzés Parti Nagy Lajossal. Moderátor: Józsa Márta
18.00 SZABÓ ANNA ROZSI-koncert
20.00 MAGYAR MELANKOLIKUSOK: Henri Gonzo szólókoncertje
(Petz Söröző, Bőrgyár u. 23.)
 

LEÍRÁS

FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után hetedszer rendeznek meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

 

TÁMOGATÁS

Elindult a FIN - Fehérvári Irodalmi Napok adománygyűjtő kampánya. A szervezők kérik, hogy, aki teheti lehetőségeihez mérten támogassa a FIN megvalósulását, hogy továbbra is független, minőségi és valóban közösségi fesztivál maradhasson. Az adománygyűjtő oldal itt érhető el. 

 

PARTNEREK

A fesztivál első számú partnerei a nézők, a helyi és országos irodalomkedvelő közösség tagjai. A FIN a Szépírók Társasága, városi közművelődési intézetek (Fejér Megyei Levéltár, Szent István Király Múzeum), vendéglátóhelyek (Petz Söröző), helyi és környékbeli vállalkozások (Könyvek Boltja, 972 sörfőzde, ALTO Nyomda, LogSol Kft.), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre. Egyéni támogatóink az Adjukössze.hu adománygyűjtő portálon keresztül, illetve támogatói jegyek megvásárlásával segítik a fesztivált. A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok arculatának megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatja a fesztivál megvalósulását.

További információt itt találnak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés