bezár
 

art&design

2022. 10. 01.
Taurus Cornu Petit - a művészeti podcast
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Taurus Cornu Petit - a művészeti podcast Új művészeti podcast a láthatáron; két fiatal képzőművész, Hermann Zsófia és Tóth Xénia projektje az idén nyáron indult azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a befogadót a műhöz, és hogy szélesebb közönséghez juttassák el a magas művészet különböző válfajait. 

A Hermann Zsófia és Tóth Xénia által megalapított Taurus Cornu Petit podcast az egyes művészeti ágak olyan szereplőit szólaltatja meg adásaikban, akiknek segítségével ezt a rendkívül összetett rendszert járják körül, melyről nehezen kapunk egy valós, pontos képet, ha nem vagyunk aktív szereplői.

Eddigi meghívott vendégeik között megfordult már művészeti tanár, képző- és festőművész, illetve kurátor is, akik mind egy-egy apró szeletére világítottak rá azon területeknek, amelyen belül már évek óta tevékenykednek.

A jövőbeli terveik között szerepel a művészet eltérő ágazatainak tüzetesebb vizsgálata, ehhez pedig filozófus, esztéta, galerista és művészettörténész kollégákat hívnak majd segítségül.

Érdemes első, bemutatkozó videójukat meghallgatni:

A kép és videó forrása: Taurus Cornu Petit 

Taurus Cornu Petit
A podcast a Youtube és Spotify felületeken érhető el. A csatorna követhető Instagramon, Facebookon és TikTokon is. 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
art&design

Interjú Szalai Dániel képzőművésszel és fotográfussal az edukáció nyújtotta infrastruktúráról és kísérletezési lehetőségekről, kritikai alapállásról és a média fontosságáról
art&design

Kurultaj, 2022

Más művészeti ágakról

Laurent Charbonnier & Michel Seydoux: A tölgy ‒ Az erdő szíve
Mark Mylod: A menü


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés