bezár
 

zene

2022. 09. 30.
Mozi-koncerttel várja a közönséget a Danubia Zenekar
A zene világnapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozi-koncerttel várja a közönséget a Danubia Zenekar Mozi-koncerttel várja a Danubia Zenekar a közönséget a zene világnapja alkalmából pénteken: három moziban - két budapesti és egy mátészalkai helyszínen - egy időben vetítik az együttes koncertfelvételét.

Csaknem 40 éve, 1975 óta Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész kezdeményezésére az egész világon október 1. a zene ünnepe - emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Mint Hámori Máté karmestert, a Danubia művészeti vezetőjét idézik, a felső tagozatos és középiskolás diákok számára állították össze a koncertfilmet, amelyben megjelennek az ÉNekÚT ingyenes, élményközpontú zeneoktatási platform anyagai, a zeneművek között pedig szórakoztató magyarázatokkal, kiegészítésekkel segíti a klasszikus zene könnyebb megértését.

"Az előadás nemcsak közelebb hozza a klasszikus zenét a fiatalokhoz, hanem közösségi élményt is nyújt. Megmutatja, hogy a zene mennyi mindent képes adni, és hogy tud segíteni nehéz helyzetekben" - mondta, hozzátéve: a koncertfilm hasznos kiegészítő anyag lehet ének-zenét oktató pedagógusok számára is. A csaknem 500 diák és tanáraik az idén először vehetnek részt a mozit és a klasszikus zenét ötvöző MoziZene eseményen Budapesten és Mátészalkán. A szervezők célja, hogy a későbbiekben az ország minél több városában és mozijában így ünnepelhessék a zene világnapját.

Pénteken Budapesten délelőtt a MiMozink - Lurdy Mozi és a Sugár Mozi, Mátészalkán délután a Zukor Adolf Filmszínház ad otthont a vetítéseknek.

Kép forrása: www.zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sándor László válaszol
Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Nagy Ákos válaszol

Más művészeti ágakról

Laurent Charbonnier & Michel Seydoux: A tölgy ‒ Az erdő szíve
Bernáth Szilárd: Larry
Desiré Central Station 2022 – No Filter
irodalom

Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés