bezár
 

zene

2022. 09. 30.
Mozi-koncerttel várja a közönséget a Danubia Zenekar
A zene világnapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozi-koncerttel várja a közönséget a Danubia Zenekar Mozi-koncerttel várja a Danubia Zenekar a közönséget a zene világnapja alkalmából pénteken: három moziban - két budapesti és egy mátészalkai helyszínen - egy időben vetítik az együttes koncertfelvételét.

Csaknem 40 éve, 1975 óta Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész kezdeményezésére az egész világon október 1. a zene ünnepe - emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Mint Hámori Máté karmestert, a Danubia művészeti vezetőjét idézik, a felső tagozatos és középiskolás diákok számára állították össze a koncertfilmet, amelyben megjelennek az ÉNekÚT ingyenes, élményközpontú zeneoktatási platform anyagai, a zeneművek között pedig szórakoztató magyarázatokkal, kiegészítésekkel segíti a klasszikus zene könnyebb megértését.

"Az előadás nemcsak közelebb hozza a klasszikus zenét a fiatalokhoz, hanem közösségi élményt is nyújt. Megmutatja, hogy a zene mennyi mindent képes adni, és hogy tud segíteni nehéz helyzetekben" - mondta, hozzátéve: a koncertfilm hasznos kiegészítő anyag lehet ének-zenét oktató pedagógusok számára is. A csaknem 500 diák és tanáraik az idén először vehetnek részt a mozit és a klasszikus zenét ötvöző MoziZene eseményen Budapesten és Mátészalkán. A szervezők célja, hogy a későbbiekben az ország minél több városában és mozijában így ünnepelhessék a zene világnapját.

Pénteken Budapesten délelőtt a MiMozink - Lurdy Mozi és a Sugár Mozi, Mátészalkán délután a Zukor Adolf Filmszínház ad otthont a vetítéseknek.

Kép forrása: www.zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés