bezár
 

zene

2022. 10. 02.
Nemzetközi hárfafesztivált rendeznek Gödöllőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi hárfafesztivált rendeznek Gödöllőn Vigh Andrea szólóestjével kezdődik október 6-án a 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a királyi kastély dísztermében. A nemzetközi hárfafesztiválon sokszínű hangversenyekkel várja az MVM Koncertek a közönséget - közölték a szervezők az MTI-vel.

Október 6-án Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője ad koncertet A romantikus hárfa címmel Cabezón, Croft, Donizetti, Glinka, Csajkovszkij és Smetana műveiből. Másnap Farkas Mira Drahos Rebeka fuvolaművésszel Debussy, Glinka, Parish Alvars és Fauré zenedarabjait tűzi műsorra. Szombat délelőtt fiatal tehetségek, Bajcsay Zsófia, Ferge Liza, Szőllősy Vágó Panna és Eugenia Alfier ingyenes koncerten mutatkoznak be. Este Polónyi Ágnes, a Budapesti Fesztiválzenekar szólóhárfása Cage, Szokolay Sándor, Granados és Debussy műveit szólaltatja meg.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén Vigh Andrea és Gulyás Csilla ingyenes hárfabemutató koncertre várja a gyermekeket. A fesztivált Alexander Boldachev szólóestje zárja, amelyen Bach, Rossini, Prokofjev és Arvo Part művei mellett Boldachev saját szerzeményeit, 20. századi pop-rock slágereket, így a Scorpions és a OneRepublic dalainak átdolgozását is meghallgathatják az érdeklődők.

Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, amelyen a Camac hárfagyár különleges hangszerei láthatók.

Az ingyenes délelőtti koncertekre regisztráció szükséges az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Kép forrása: www.koncert.zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
Vajszlón, nyitott füllel és szemmel
Fekete Zaj Fesztivál, 2022

Más művészeti ágakról

Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
irodalom

Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés