bezár
 

építészet

2022. 10. 06.
Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában
Kiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában Az idei Design Week fő témáját - amely a design és az építészet kapcsolata - ez a villámkiállítás a kortárs építészet perspektívájából vizsgálja.

A kiállítás anyagának magját neves kortárs pécsi építészek (Pelényi Margit, Dévényi Sándor, Bachmann Zoltán, Koller József, Oszoli Dénes, Bencze Zoltán, Borza Endre, Patartics Zorán, Getto Tamás, Getto József, Karlovecz Zoltán) egy-egy design munkája alkotja. A műveket további dokumentumok, fotók, és tervek tablói egészítik ki.

A kiállítás megnyitóját október 14-én 19 órakor rendezik meg. Ebből az alkalomból az építészek rendhagyó tárlatvezetést tartanak, melynek keretében bemutatják munkájukat. Emellett arról is mesélnek, miképp kerültek kapcsolatba az ipari formatervezés világával, és hogyan látják a két művészeti ág együttműködésének lehetőségeit. Az este interaktív jellegű, alkalmat kínálva a közönség és az építészek közötti közvetlen beszélgetésre, eszmecserére is.

Kép forrása: designpecs.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 
építészet

Megalakult a Goldberger-kollektíva
építészet

Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról

Más művészeti ágakról

Kötetlenül Pásztor Andreával
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
Püsök Botond Túl közel című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés