bezár
 

film

2022. 10. 15.
Mozijegy vásárlásával az erdők megmentéséért
November 3-tól látható országosan a mozikban Laurent Charbonnier és Michel Seydoux természetfilmje, A tölgy – Az erdő szíve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozijegy vásárlásával az erdők megmentéséért A tölgy – Az erdő szíve magyarországi vetítései jótékonysági célt szolgálnak. A filmet forgalmazó Mozinet minden néző után 100 forintot adományoz az Erdőmentők Alapítványnak, hogy ezzel támogassa erdőtelepítési tevékenységüket. Mára ugyanis nem maradt természetes tölgyerdő Magyarországon. 

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében.
 
Az akció célja, hogy a nyilvánosság felfigyeljen az erdők természetvédelmének fontosságára, és nőjön az emberek érzékenysége az erdők biológiai sokfélesége iránt. Ez a sokféleség ugyanis szükséges az erdők regenerációjához, valamint a mikroélőhelyek helyreállításához. Így túlélhet és növekedhet a védett erdei élőlények állománya is.
 
A túrázók talán nem tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet.

A tölgy törzse és ágai otthont nyújtanak mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás ellen és búvóhelyet a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.
 
A film több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékezteti a nézőt a természet csodáira.
 
Az Erdőmentők közérdekű célokat megvalósító, közhasznú alapítvány, melynek elsődleges feladata az erdők és a vadvilág védelme és sérüléseinek helyreállítása. Küldetésük, hogy segítsenek a természetnek begyógyítani a civilizáció ejtette fájdalmas sebeket.
 
A tölgy – Az erdő szíve első budapesti vetítésére már most elkezdődött a jegyelővétel. A film premier előtt látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban október 22-én, szombaton 16:30-kor. 
 
A film A Vándormozi közreműködésével – az esélyteremtés jegyében – eljut olyan magyarországi településekre is, ahol nem működik mozi. Így a Mozinet, az Erdőmentők és A Vándormozi együttműködésében a film vetítésére akár iskolákban is sor kerülhet, szervezett formában.

 

Forrás: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Marie Kreutzer: Fűző
Lukas Dhont: Közel
Beszámoló a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál szervezésében tartott Junior, illetve Gyerek- és Ifjúsági Filmes Pitchfórumról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés