bezár
 

film

2022. 10. 19.
New York-i fesztiválon látható először Szilágyi Fanni első mozifilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
New York-i fesztiválon látható először Szilágyi Fanni első mozifilmje Szilágyi Fanni első mozifilmje, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült Veszélyes lehet az a fagyi című alkotás tengerentúli premierje a hétfőn kezdődő New York-i Filmhéten lesz. Az esemény ideje alatt az Egyesült Államok területén a nagyközönség online is megnézheti a Stork Natasa kettős főszereplésével készült alkotást.

A New York-i Filmhét nemzetközi válogatásában a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak. A szervezők emellett ügyelnek a sokszínűségre, és felhívják a figyelmet a film közösségformáló erejére. Idén két kategóriában mindössze 13 alkotást mutatnak be, emellett a versenyen kívüli retrospektív programban máig meghatározó alkotásokat is meg lehet tekinteni.

Szilágyi Fanni a Nemzeti Filmintézet elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programjában készült mozifilmjében a radiológusként dolgozó Adél és a jó anyagi körülmények között élő, egypetéjű ikertestvére történetét dolgozza fel. A két nő a külső hasonlóságok ellenére máshogyan látják magukat és egymást, mindketten a másik életét irigylik. Konfliktusokkal terhelt kapcsolatukba Ákos színrelépése hoz váratlan fordulatot. Szilágyi Fanni rendező korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal, Orsi és Tienshinhan) már bizonyította, hogy eredetien és érzékenyen képes nehéz témákról beszélni.

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producerei Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte. A Veszélyes lehet a fagyi Magyarországon november 17-től lesz látható a Mozinet forgalmazásában.

Képek: PORT.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés