bezár
 

zene

2022. 10. 27.
Magyarországra érkezik a West-Eastern Divan Ensemble
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 3-án Michael Barenboim zenekara, a West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes lép színpadra a Magyar Zene Házában – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

A Filharmónia Magyarország több évtizede dolgozik azon, hogy mindenkivel megossza a zene örömét. Hangversenyeiken a legkiválóbb művészek koncertjeit hallhatja a közönség. Idén ősszel pedig egy igazi különlegességgel várják a zeneszeretőket.

Nem mindennapi formációról beszélünk, hiszen a West-Eastern Divan Orchestra a zene kultúrákon és politikai nézeteken átívelő, elsöprő erejét reprezentálja. Daniel Barenboim és Edward W. Said 1999-ben alapította a zenekart izraeli, palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészekből. A The West-Eastern Divan Ensemble ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább és lehetőséget biztosít a közönség számára, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa.

„Számomra a kamarazene a legszórakoztatóbb a zenében, mert alapvetően a többi emberrel való kommunikációról szól. Egy szóló darabot játszom, de másokkal együtt, és ez olyan, mint egy kellemes vacsora a barátaiddal… Mindannyian nagyon erősen hiszünk abban, természetesen különböző módokon, hogy a zene boldogságot hozhat, és talán egy kicsit meg is változtathatja ezt a világot.” – vallják a zenekar tagjai.

Az est fényét emeli Balog József Liszt-díjas zongoraművész közreműködése, aki a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi
Konzerthaus. További információ a filharmonia.hu oldalon található.

A kép forrása: filharmonia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés