bezár
 

zene

2022. 11. 05.
Alekszandr Gavriljuk zongoraestet ad a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először ad szólóestet Budapesten Alekszandr Gavriljuk zongoraművész november 9-én a Müpában, az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Az est műsorán klasszikus és virtuóz darabok egyaránt megtalálhatók, így Beethoven, Schumann, Liszt, Chopin és Brahms művei is.

Mint írták, Alekszandr Gavriljukot a nemzetközi szakma korunk egyik lenyűgözően virtuóz zongoristájaként tartja számon. Első nyilvános koncertjét kilencéves korában adta, majd számos nemzetközi zongoraversenyen ért el helyezést. Azóta a világ legjelentősebb zenekarainak szólistája és a legfontosabb koncerttermek visszatérő vendége.

Olyan neves zenekarokkal és művészekkel lépett már fel, mint a New York-i Filharmonikusok, a Los Angeles-i Filharmonikusok, az Izraeli Filharmonikus Zenekar vagy a Rotterdami Filharmonikusok.

A művész 2009-ben lemezre vette Prokofjev összes zongoraversenyét, további felvételei születtek Rahmanyinov, Schumann, Szkrjabin, Muszorgszkij és Prokofjev műveiből.

A közleményben kitértek arra, hogy az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat 2023-ban is folytatódik: a Müpában Bogányi Gergely, Grigorij Szokolov, Balázs János és Fazil Say, a Zeneakadémián Farkas Gábor, Várjon Dénes, Vásáry Tamás és Jevgenyij Koroljov zongoraestjei várják a közönséget.
 

Fotó: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
David Trippett zenetörténész Liszt Ferenc operatöredékéről
Palojtay János doktori koncertjéről
A pécsi Quartet L'azz formációról

Más művészeti ágakról

gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés