bezár
 

art&design

2022. 11. 06.
Nemzetközi grafikai fesztivált rendeznek Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A plakátok és a tervezőgrafikai műfajként kevéssé ismert mozgó animációk a fő témái a GraphicPécs2022 nemzetközi grafikai fesztiválnak, amelyet november 10. és 20. között tartanak Pécsett.

A Pécsi Galéria korábbi Plakátok/Posters című nemzetközi kiállításainak hagyományait folytató eseményen a tárlatok mellett szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket - áll a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek az eseményt beharangozó tájékoztató anyagában.

Kiemelték, hogy a Zsolnay-negyed M21 Galériájában ötven ország neves tervezőgrafikusainak ötszáz plakátjából, öt külföldi és öt hazai művészeti egyetem hallgatóinak interaktív plakátjaiból, és Czakó Zsolt grafikusművész-designer televíziós főcímeiből nyílik kiállítás.

A Pécsi Galéria az intézmény archívumának válogatott plakátjait mutatja be, a Művészetek és Irodalom Háza - Martyn Galéria Markó Nándor pécsi tervezőgrafikus és animációs művész munkáit tárja a közönség elé, a Nádor Galéria a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) elmúlt tíz évének kiemelkedő hallgatói alkotásaival jelentkezik - tették hozzá.

A fesztivál résztvevői magyarországi és külföldi szakértők tolmácsolásában megismerkedhetnek a filmfőcímek és televíziós inzertek, azaz a "motiondesign" múltjával és jelenével is.

A tizenegy napos programsorozat idején a Király utcai üzletek kirakatában a PTE-MK tervezőgrafika szakos hallgatóinak és a Pécsi Művészeti Gimnázium grafika szakos tanulóinak munkái láthatók.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az m21 Galéria kivételével minden helyszín ingyenesen látogatható. A fesztiválról bővebb információk a https://www.pecsigaleriak.hu/programok/graphicpecs-2022 oldalon olvashatók.

Fotó: pecsigaleriak.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés