bezár
 

art&design

2022. 11. 06.
Nemzetközi grafikai fesztivált rendeznek Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A plakátok és a tervezőgrafikai műfajként kevéssé ismert mozgó animációk a fő témái a GraphicPécs2022 nemzetközi grafikai fesztiválnak, amelyet november 10. és 20. között tartanak Pécsett.

A Pécsi Galéria korábbi Plakátok/Posters című nemzetközi kiállításainak hagyományait folytató eseményen a tárlatok mellett szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket - áll a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek az eseményt beharangozó tájékoztató anyagában.

Kiemelték, hogy a Zsolnay-negyed M21 Galériájában ötven ország neves tervezőgrafikusainak ötszáz plakátjából, öt külföldi és öt hazai művészeti egyetem hallgatóinak interaktív plakátjaiból, és Czakó Zsolt grafikusművész-designer televíziós főcímeiből nyílik kiállítás.

A Pécsi Galéria az intézmény archívumának válogatott plakátjait mutatja be, a Művészetek és Irodalom Háza - Martyn Galéria Markó Nándor pécsi tervezőgrafikus és animációs művész munkáit tárja a közönség elé, a Nádor Galéria a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) elmúlt tíz évének kiemelkedő hallgatói alkotásaival jelentkezik - tették hozzá.

A fesztivál résztvevői magyarországi és külföldi szakértők tolmácsolásában megismerkedhetnek a filmfőcímek és televíziós inzertek, azaz a "motiondesign" múltjával és jelenével is.

A tizenegy napos programsorozat idején a Király utcai üzletek kirakatában a PTE-MK tervezőgrafika szakos hallgatóinak és a Pécsi Művészeti Gimnázium grafika szakos tanulóinak munkái láthatók.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az m21 Galéria kivételével minden helyszín ingyenesen látogatható. A fesztiválról bővebb információk a https://www.pecsigaleriak.hu/programok/graphicpecs-2022 oldalon olvashatók.

Fotó: pecsigaleriak.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gilda Williams: How to write about contemporary art, Thames & Hudson, United Kingdom, 2014
A Trafó Galéria Hogyan lehet egy téglával betörni a bank ablakát, ha még ahhoz sincs erőnk, hogy kikeljünk az ágyból? című kiállításáról
Interjú Laczkovich Borbála kurátorral és Szigethy Anna képzőművésszel a Godot Katalizátor-díj kapcsán
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés