bezár
 

art&design

2022. 11. 11.
Gimesy Péter előadása Gábor Enikő kiállítása kapcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gimesy Péter előadása Gábor Enikő kiállítása kapcsán Gábor Enikő Fényfogások című retrospektív kiállításának kísérőrendezvényeként november 11-én Gimesy Péter A fotótörténet nagy pillanatai előadására invitálja az érdeklődőket a Hegyvidék Galéria.   

Gábor Enikő művei egészen különleges helyet foglalnak el a magyar képzőművészetben. Nemcsak azért, mert a fényképészet és a festészet határán állnak, vagy azért mert a technikai tudatosság és kísérletezés minden projektjét újabb és újabb invencióval és lendülettel tölti meg, hanem azért is, mert sok lehetséges megközelítés révén reflektálnak a munkái a kép jelenlegi helyzetére, a digitális és virtuális korszak eredményeire és hatásaira. 

Többnyire fényképezőgép használata nélkül, közvetlenül a fényérzékeny felületen dolgozik, analóg vagy digitális technikával hozza létre fotográfiáit és fotóplasztikáit. A Hegyvidék Galériában megrendezett Fényfogások című kiállítás Gábor Enikő munkáinak retrospektív tárlata, amely az elmúlt harminc év fotóiból válogat, a művész korai munkáitól kezdve a legújabb sorozatokig (Camera Reluxa, Fotogramok, Hiteles Másolat, Szférák, Introverziók).

Gimesy Péter a fotótörténet legjelentősebb fordulópontjait, technikai újításait mutatja be előadásában. A fotó a XIX. századi művészet történetének megkerülhetetlen, új művészeti ágaként számos változást hozott. Az előadás során az érdeklődők megismerkedhetnek a kezdetekkel, majd a XX. századi törekvésekkel is. 

A kép forrása: Gábor Enikő Önarckép, 2001.

Fényfogások / Gimesy Péter előadása

Gimesy Péter előadásán való részvétel 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft. Jegyek az alábbi linken vásárolhatók. A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges november 26-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között. Hegyvidék Kártyával ingyenes.
Az előadás november 11-én, pénteken 19 órakor kezdődik.
Helyszín: Hegyvidék Galéria • 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés