bezár
 

irodalom

2022. 11. 14.
Minifesztivállal készül több fővárosi mozi Budapest születésnapjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minifesztivállal készül Budapest születésnapjára öt fővárosi mozi, ahol stand-up est, impró színház, filmpremier és koncertek is várják az érdeklődőket november 18-án, pénteken.

A Corvin moziban Litkai Gergely, Csenki Attila, Ács Fruzsina és Szupkay Viktor humoristák legviccesebb történeteiket osztják meg Budapestről, koncertet ad a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró-vetítések pedig visszarepítik a nézőket a főváros korábbi évtizedeibe. A Toldiban premier előtt lesz látható a Larry című filmdráma Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Majd a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntője várja az érdeklődőket.  

A Puskinban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit és közhelyeit. A mozi fénykoráról szóló várostörténeti séta indul a Művész mozi bejáratától. Az épületben a BP Underground-filmek segítségével a fővárosi elektronikus zenei és hardcore/punk-szcénát ismerhetik meg az érdeklődők. A Fortepan csapata pedig fotókon és beszélgetéseken keresztül idézi fel Budapest múltját a Tabán moziban.

A főváros születésnapját ünneplő programsorozat az Egy híján 150! című kétnapos rendezvénnyel kezdődik Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 149. évfordulóján, november 17-én. Ugyanaznap a Zene éjszakája című programban a főváros legkedveltebb kocsmáiban, kávézóiban lépnek fel a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi.

Plakátkiállítás lesz a Városháza parkban, könyvtári nap a Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, ahol vezetett séta és várostörténeti érdekességek is várják az érdeklődőket, de izgalmas programokkal készülnek a könyvtár tagintézményei is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gurubi Ágnes: Másik isten, Helikon Könyvkiadó, 2022
Ladik Katalint köszöntöttük, valamint Idővitorla című könyvének bemutatóján jártunk
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.

Más művészeti ágakról

Bernáth Szilárd: Larry
Mark Mylod: A menü
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés