bezár
 

irodalom

2022. 11. 15.
A kultúraközvetítés dimenziói
Konferencia a Magyar Zene Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kultúraközvetítés dimenziói A kultúraközvetítés dimenziói címmel kétnapos konferenciát rendez a Magyar Zene Házában csütörtökön és pénteken a Magyar Fesztivál Szövetség és a PajtaKult csapata.

A rendezvény helyszínéhez igazodva ezúttal olyan témák kerülnek fókuszba, mint a zenei- és fesztiválpiac aktuális kérdései, illetve a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózata - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Mint hozzátették, a konferencia programja a kulturális diplomáciától a közösségépítésig, a pályázati lehetőségektől a forrásteremtésig számos további, aktuális témát felölel, az előadások mellett vezetett szakmai beszélgetések formájában is.

A komplex programra az egész Kárpát-medencéből várnak fesztiválokat szervező és közösségi tereket működtető szakembereket éppúgy, mint nem szakmabéli érdeklődőket. A résztvevők megismerhetik a Magyar Zene Háza olyan különlegességeit, mint a Hangdóm vagy a Hangdimenziók című interaktív kiállítás.

Az konferenciát Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója nyitja meg, majd a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózat megálmodói, művészek és neves kulturális szakemberek bemutatják a komplex projektet több panelben, számos perspektívából.

A konferencia keretében lehetőség nyílik az elérhető pályázati források ismertetésére, valamint pályázati konzultációra az NKA munkatársaival és pályázatíró szakértővel. A program külön figyelmet fordít a fesztiválpiac aktuális kérdéseire - szervezői, támogatói és művész oldalról egyaránt -, a kultúrdiplomácia lehetőségeire és kihívásaira, de szó lesz a kulturális terek építészeti koncepcióiról is.

Pénteken kerül sor a Magyar Fesztivál Szövetség Fesztiválminősítő programjának keretei között a 2022-ben minősített fesztiválok okleveleinek átadására, valamint a szövetség tagozatainak párhuzamos műhelyprogramjaira is. Aznap a média és kommunikációs csatornák is fókuszba kerülnek, valamint a kistelepülési kulturális piac kihívásairól is szó lesz.

A szervezők igyekeznek teret engedni olyan különleges eseményeknek is, mint az Együtt/Működünk - kártyajáték az értékalapú együttműködések fejlesztésére című workshop, ahol a résztvevők saját csapataik fejlesztésére tanulhatnak új technikákat.

Az eseményen olyan neves szakemberek és ismert művészek adnak elő, mint Szarvas József színművész, Lovasi András zenész, Gőz László zenész, a Budapest Music Center tulajdonosa, Hegyi Anita, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kulturális Diplomáciai Főosztályának vezetője, Liber Endre, a Halmos Béla Program kollégiumának vezetője, Sándor Cecília kulturális antropológus, a Kultúrpajta és Tündérkert hálózat szakmai vezetője, Horváth László, a Pajtakult kulturális igazgatója, Borsa Kata, a Fesztiválszövetség elnöke, valamint Mezei Dániel médiaszakember, az esemény házigazdája - emelték ki a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés