bezár
 

zene

2022. 11. 15.
MTV EMA: A Carson Coma a Legjobb magyar előadó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén az MTV EMA-gálának Düsseldorf adott otthont, a házigazdák Rita Ora, és filmrendező párja, Taika Waititi voltak. A Legjobb magyar előadó díját a közönség szavazata alapján a Carson Coma zsebelhette be – olvashatjuk az MTV EMA közleményében.

Az est sztárja egyértelműen Taylor Swift volt, aki négy kategóriában is győzedelmeskedett (Legjobb előadó, Legjobb pop, Legjobb videoklip és Legjobb hosszú videó).

Fellépett a Muse, Bebe Rexha, Ava Max, illetve a Legjobb alternatív kategória nyertese, a Gorillaz. A közönség ezen kívül Stormzyt, a OneRepublic-ot, GAYLE-t, Tate McRae-t, Lewis Capaldit, valamint a Kalush Orchestrát is üdvözölhette a díjátadó színpadán.

Az MTV EMA nemcsak a nemzetközi élvonalra helyezi a hangsúlyt, hanem az egyes országok kedvenc előadóit is díjazza. A legjobb magyar előadó kategóriáért járó szobrocskát ezúttal a Carson Coma vihette haza a rangos eseményről.

„Nagyon örültünk a díjnak, és köszönjük a közönségünknek a sok szavazatot, nagy arcok vagytok! A legkirályabb az egészben, hogy sosem utaztunk még együtt így hatan nyugatra, szóval izgalmas napokat éltünk át Düsseldorfban” – nyilatkozta Fekete Giorgio, az együttes frontembere, hozzátéve, hogy ez az első alkalom, hogy vörös szőnyegre léptek.

A gála idén is hihetetlen látvánnyal és a színpadot szabályosan felrobbantó fellépésekkel szolgált. A helyszínt az elektronikus zene nagyjai, a düsseldorfi származású Kraftwerk munkássága ihlette: a show futurisztikus, digitális atmoszférát árasztott egyedi hangulatvilágítással, grafikai elemekkel és egy hatalmas fejszerkezettel.

Fotó: mtvema.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés