bezár
 

zene

2022. 11. 16.
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara november 28-án 19.30-tól ad koncertet Ravel, Debussy és Saient-Saëns műveiből, Kovács János vezényletével – írja a zeneakademia.hu.

A szimfonikus zenekar mellett ezúttal a hárfaművésznő Vigh Andrea, illetve Kriszta Kinga és Vörös Szilvia operaénekesek lépnek színpadra.

Az est folyamán francia zeneszerzők érzékeny hangvételű műveivel találkozhatunk: Ravel Pavane egy infánsnő halálára és La Valse című szerzeményét hallhatja majd a közönség, ezen kívül felcsendül majd Saient-Saëns kompozíciója, a Koncertdarab hárfára és zenekarra (op. 154). A romantika óriása, Debussy ez alkalommal La Demoiselle élue (A kiválasztott hölgy) kantátájával képviseli magát. Ez utóbbi a mester fiatalkori, ritkán hallható művei közé tartozik, amely akár az est mottója is lehetne, figyelembe véve a három ragyogó művésznő játékát.

A koncerten fontos helyet töltenek be a táncok – mint az a darabok címéből is kitűnik –, illetve a hárfa mint szólóhangszer, amely Debussy és Saient-Saëns műveiben is főszerepet játszik.

Fotó: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés