bezár
 

irodalom

2022. 11. 17.
Művészetpedagógusoknak adtak át elismeréseket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művészetpedagógusoknak adtak át elismeréseket A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti Tagozata kedden adta át idei művészetpedagógiai elismerő okleveleit az MMA irodaházában - közölte az MMA szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a Művészetelméleti Tagozat tagjai 2016 óta minden évben kifejezik elismerésüket a művészetpedagógia legkiválóbb szakemberei iránt, akiket az akadémikusok írásbeli javaslatai alapján, szavazás útján választanak ki.

"Nemcsak mindennapos testnevelés kell, hanem mindennapos katarzis is" - tolmácsolják a közleményben Solymosi-Tari Emőke akadémikus, az MMA Művészetelméleti Tagozatának vezetője szavait, aki Freund Tamás agykutatót, az MTA elnökét idézte a díjátadón. Mint emlékeztetett rá, a művészetpedagógia, a művészettel való személyiség- és közösségfejlesztés segítése a Magyar Művészeti Akadémia egyik legfontosabb feladata, és Vashegyi György elnöki programjának is ez az egyik hangsúlyos eleme.

Az MMA Művészetelméleti Tagozata az általa adományozható elismerő okleveleit az idén Horváth Szilárd művészetpedagógus, iskolaigazgató; Kicsi Gáborné Csák Csilla óvoda- és zenepedagógus; Korompayné Sebestyén Nóra magyar- és drámatanár; Latin Anna textilművész, művészeti tanár; Radics Éva karnagy, a zeneelmélet tanára (határon túli díjazott); Szakács Marianna zongoratanár (határon túli díjazott) és Vass Veronika ének- és zenetanár részére ítélte meg.

A díjazottakról a Művészetelméleti Tagozat akadémikusai - Berlász Melinda, Dvorszky Hedvig, Juhász Judit, Solymosi-Tari Emőke és Kulin Ferenc - laudációja hangzott el az ünnepségen.

A díjazottakról további információ az MMA honlapján, itt érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés