bezár
 

zene

2022. 11. 24.
Idén is tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában A fejenként kétmillió forintos támogatással járó díjat Eszenyi Zsombor klarinétművész, Fröschl Éva Lilla kürtművész, Hartmann Domonkos Péter csellóművész, Hontvári Gábor karmester, Horváth Balázs dzsesszzongoraművész, Oláh Patrik zeneszerző, Pellet Sebestyén zongoraművész, Rozsonits Ildikó zongoraművész, Tabajdi Ádám orgonaművész és Tuznik Natália operaénekes vehette át.

A hazai zeneművészet legkiemelkedőbb fiatal tehetségei tizenötödik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit november 22-én. Mint a közleményben kiemelik, az MVM Csoport számára kiemelkedő fontosságú a fiatal tehetségek támogatása, valamint a kulturális értékek ápolása és erősítése. A Junior Prima Díj másfél évtizede létrehozott magyar zeneművészet kategóriája, a művészek elismerése is ezt szolgálja. Ez idő alatt a díj a hazai zeneművészet egyik legfontosabb kitüntetésévé nőtte ki magát - hangsúlyozták a közleményben.

Az elismerést minden évben 10 fiatal művész kapja meg, így a 15 év során összesen 150 kimagasló tehetséget ismertek el a díjjal, akik már több mint 1500 rangos díjat nyertek nemzetközi zenei versenyeken. Sokan közülük mára a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lépnek fel.

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai minden évben magyar zeneművészeti szaktekintélyek. A grémium elnöke az idén is Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora volt. 

A zsűri tagja volt Bacsó Kristóf szaxofonművész, zeneszerző; Balázs János zongoraművész; Csonka András kulturális szakember, a Zeneakadémia programigazgatója; Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező; Keller András hegedűművész, karmester; Marton Éva operaénekes; Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző; valamint Takács-Nagy Gábor karmester, hegedűművész.

A közlemény szerint a kuratórium tagjaként a döntésben még részt vehetett a nemrég elhunyt Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen
David Trippett zenetörténész Liszt Ferenc operatöredékéről
Interjú Jókay Kristóffal, a KERET blog főszerkesztőjével
Roger Waters-koncert, MVM Dome, 2023.04.23.

Más művészeti ágakról

gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés