bezár
 

színház

2022. 11. 26.
December 21-én délelőtt is Diótörő
Bővül a Diótörő Fesztivál az Operaházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 21-én délelőtt is Diótörő Egy további előadással bővül a Diótörő Fesztivál az Operaházban; a Magyar Nemzeti Balett a nagy érdeklődésre való tekintettel december 21-én délelőtt egy további előadást is műsorára tűzött, így minden eddiginél több, 35 alkalommal lesz látható Csajkovszkij mesebalettje advent első vasárnapja, november 27. és január 15. között.

 A diótörő november 27-i főpróbájára a koronavírus-járvány árváit támogató Regőczi Alapítvány szervezésében csaknem 200 gyermek látogat el, míg december 18-án, aranyvasárnap, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat csaknem ezer hátrányos helyzetű gyermeket visz el a mesebalettre az ország minden pontjáról és a határokon túlról.

Szkéné színház

Szintén részben karitatív célokat szolgál a december 21-én délelőttre meghirdetett új előadás, amelyet olyan gyerekek és kísérőik tekinthetnek meg a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága szervezésében, akik gyermekvédelmi intézményekben vagy nevelőszülőknél élnek.

Az Opera idén is csatlakozik az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához, amely idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven nemcsak az elmúlt évad előadásaiban játszó Diótörő babát ajánlja fel adományként a dalszínház, hanem a közmédia december 18-i műsorfolyamában is közreműködik majd.

Az Operaház épületében az ünnepi hangulat megteremtéséhez egy, az aulában felállított két és fél méteres diótörő-bábu és egy három és fél méter magas karácsonyfa is hozzájárul, amelynek több mint 200 díszét az Andrássy úti dalszínház stratégiai partnere, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. biztosítja.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés