bezár
 

film

2022. 12. 06.
Jövőre is megrendezik a Doku7 vetítéssorozatot
A VII. kerületben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőre is megrendezik a Doku7 vetítéssorozatot A jövő év februárjában ismét megvalósul az ERöMŰVHÁZ és Erzsébetváros Önkormányzata közös vetítéssorozata, a Doku7, amelynek keretében hét héten át új magyar dokumentumfilmeket láthat a közönség a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban.

A 2023. február 9-én induló Doku7 sorozat alkalmával a filmeket angol felirattal vetítik, így nem csupán a hazai, de a külföldi nézőket is várják.

A 2023-as eseménysorozat középpontjában a Közösségek állnak. A vetítéseket közönségtalálkozók, beszélgetések és kiegészítő programok kísérik.

Újdonság, hogy az ERöMŰVHÁZ ezúttal nem csupán fotópályázatot hirdetett, de amatőr dokumentumfilmesek számára is kiírt pályázatot, amelyre 2023. január 15-ig várják a pályaműveket. 

A dokumentumfilmeket elbíráló zsűri tagja Szabó Szonja rendező, forgatókönyvíró, operatőr és Takó Sándor producer, filmrendező, a fotópályázatra beérkező műveket pedig többek között Arató Alíz fotóművész és Szita János fotográfus, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudományi Tanszékének oktatója zsűrizi.

A fotópályázatra a Kontrasztok a közösségekben témában várják amatőr és profi fotósok alkotásait, míg az amatőr dokumentumfilmesek számára Közösségeink ereje címmel írták ki a felhívást.

A nyertes fotókat kiállításon mutatják be, a legjobb rövid dokumentumfilmeket pedig a 2023. február 9-én induló Doku7 sorozat keretében is láthatják a nézők a K11-ben.

A pályázatokon a részvétel nyílt és díjmentes, bárki nevezhet életkortól és tapasztalattól függetlenül. További részletek a pályázatokról itt olvashatók.

A kép forrása: film.elte.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Püsök Botond Túl közel című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje!

Más művészeti ágakról

Dioráma magyarokkal a Trafóban
Interjú Szabó Tibor Benjáminnal
Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés