bezár
 

zene

2023. 01. 03.
Szombaton kezdődik a 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál Koncertek, filmvetítés, beavató előadás, valamint családi- és gyermekfoglalkozások várják az érdeklődőket a szombaton kezdődő 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon Budapesten több helyszínen.

A Budapest Music Center ad otthont január 14-én Miroslav Tóth Black Angels Songs című produkciójának, amely a holokauszt névtelen áldozatainak állít emléket. A darabot George Crumbnak 1971-ben, a vietnámi háború idején írt Black Angels című műve ihlette.

A bécsi Studio Dan az újzene mellett otthonosan mozog a jazz, az improvizált zene és a hangszeres színház műfajában is. Vendégszólistájuk, Ladik Katalin költő, performer, a magyar hangköltészet úttörője idén ünnepelte 80. születésnapját.  A Studio Dan és Ladik Katalin közös produkciója január 17-én lesz látható a Fonóban, ahol Gryllus Samu számukra komponált darab-párja, a Demilitarizációs tanulmányok hangzik majd el.

A Trafóban január 21-én lép fel az sydney-i MN´Jam Experience ének-elektronika duója, valamint a Gyárfás Attila és Bolcsó Bálint alkotta dob-elektronika páros, akik külön-külön és együtt is játszanak majd.

A francia Braz Bazar duó Abraz'ouverts című előadása a családoknak is szórakozást nyújthat a Francia Intézetben: zene, tánc, humor.

A 10. fesztivál mindezek mellett kiállítással, filmvetítéssel és a koncertekhez kapcsolódó beavató foglalkozásokkal is várja az érdeklődőket, betekintést engedve az újzene sokszínű és innovatív világába – olvasható az ajánlóban.

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált Horváth Balázs és Gryllus Samu zeneszerzők indították útjára 2014-ban a BMC-vel, a Fugával, a Trafóval és a Zeneakadémiával közösen. A fesztivál célja korunk újító szellemű zenei irányzatainak minél szélesebb spektrumban való bemutatása.

Az idei fesztivál a BMC-ben, a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, a Trafóban, a Fonóban, a Fugában, a Francia Intézetben, a MAMŰ Galériában, a Nádor Teremben, a MáraiKult és a CEU helyszínein várja programokkal az érdeklődőket –áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés