bezár
 

irodalom

2023. 01. 10.
Elindult a jelentkezés az idei Versünnepre
Az idei év kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik tematikájában a 2023-as Versünnep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a jelentkezés az idei Versünnepre A Versünnep Alapítvány "Reszket a bokor, mert eszembe jutottál" címmel, négy kategóriában írta ki az idei versenyprogramot, amelybe jelentkezhetnek hivatásos és nem hivatásos előadóművészek, amatőr előadók, formációk, valamint iskolák és civil közösségek is - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Közleményük szerint a jelentkezéseket a Vers- és prózamondás, az Énekelt vers vagy versmegzenésítés, a Képző és/vagy filmművészeti alkotás, illetve a Táncművészeti alkotás kategóriákban várják. A határidő hivatásos előadók esetében február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél. A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek - Petőfi Sándor, Szendrey Júlia, Madách Imre vagy Kormos István - is kell szerepelnie.

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, a verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek - áll a közleményben. A szervezők kiemelték, hogy a Versünnep 2023. évi eseményeire iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek. A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével. A versmondó versenyek legjobbjai, kategóriagyőztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.
  
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
December 13-án megrendezték a Kis Présházban a Kötetlenül rendezvénysorozat karácsonyi kiadását

Más művészeti ágakról

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
John a Latinovitsban
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés