bezár
 

film

2023. 01. 12.
Együttműködési hálózatot alapított hét európai filmfesztivál
Smart7 néven együttműködési hálózatot hozott létre hét európai filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Együttműködési hálózatot alapított hét európai filmfesztivál A hálózat a hasonló célokkal és látásmóddal rendelkező európai filmszemléket kapcsolja össze, hogy közösen tudják alakítani a filmipar és a fesztiválkultúra jövőbeli trendjeit - írta keddi közleményében a TIFF.

Az alapítók között található a lengyelországi New Horizons Nemzetközi Filmfesztivál, a portugáliai IndieLisboa Nemzetközi Filmfesztivál, a görögországi Szaloniki Nemzetközi Filmfesztivál, a spanyolországi Filmadrid Nemzetközi Filmfesztivál, az izlandi Rejkjavik Nemzetközi Filmfesztivál, a litvániai Kino Pavasaris Vilnius Nemzetközi Filmfesztivál és a romániai Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. A kolozsvári filmszemle szervezői szerint az alapítók a fesztiválok szervezői számára kívántak együttműködési keretet teremteni, de az európai filmek forgalmazását is elősegítenék.

A Smart7 a sokszínűség, a befogadás, a fenntartható fejlődés mellett kötelezi el magát - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy hálózatot a Kreatív Európa Program támogatja. Az alapítók a következő két évben több szakmai műhelyt terveznek a fesztiválszervezők számára, és egy közös versenyszekciót is létrehoznak fiatal rendezőknek. A szekció hét filmjét a hálózat összes fesztiválján bemutatják, az 5000 eurós fődíjat pedig egy héttagú zsűri ítéli oda, melyben mindegyik ország képviselteti magát.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Steven Spielberg: A Fabelman család
Vít Klusák Örökre szóló pillanat című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje!

Más művészeti ágakról

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás
Kun Árpád: a takarító férfi, Magvető kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés