bezár
 

irodalom

2023. 01. 14.
Új FISZ-elnökök: Konkoly Dániel és Pataki Viktor
Társelnökként vezetik a szervezetet, és az elnökség is megújult
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fiatal Írók Szövetsége 2023. január 13-án tartotta meg tisztújító közgyűlését. Ennek értelmében a következő, 2023-2025 közötti időszakban Konkoly Dániel irodalomtörténész, szerkesztő, és Pataki Viktor irodalomtörténész, szerkesztő, korábbi társelnök vezetik – továbbra is társelnöki rendszerben –  a szervezetet.

A leköszönő elnökségi tagok – Antal Nikolett, korábbi társelnök, Tóth-Czifra Júlia, Bán-Horváth Veronika, Korpa Tamás, Zelei Dávid – feladatainak ellátását olyan jelöltek vállalták magukra, akik korábban is aktív szerepet vállaltak az irodalmi életben általában és a FISZ életében. A szövetség történetében mindig kiemelt figyelmet szenteltek a felelősségteljes utánpótlás-nevelésnek. A korábbi elnökséghez hasonlóan az új elnökség is hangsúlyos szerepet szánt ennek, ezáltal pedig a FISZ negyed évszázados hagyománya megőrzésének, továbbadásának.

Az új elnökség elsődleges feladatai közé tartozik a sokoldalú, befogadó közeg fenntartása, a független és nyitott szemlélet átörökítése, a szakmai alázat és elkötelezettség megerősítése, átadása, továbbá az új perspektívák általi felfrissítése. Pataki Viktor társelnök elmondta: „az a jó, ha a FISZ-t elsősorban hagyománytisztelet és folytonos megújulás kettőssége jellemzi. Ami a szervezet szépirodalmi, tudományos és összművészeti tevékenységét összeköti, az mindenekelőtt a szakmai minőséget képviselő közösség működése – ebből sosem lehet engedni.”

Górász Péter irodalmár, könyvtáros tovább folytatja elnökségi munkáját, az új elnökség további tagjai Gondos Mária Magdolna szerkesztő, költő, Kiss A. Kriszta irodalomtörténész, kulturális rendezvényszervező, Pinczési Botond szerkesztő, kritikus és Szirák Sára kommunikációs szakember, szerkesztő lesznek.

A FISZ az elmúlt három évben 50 taggal bővült, több mint 30 kötetet adott ki, és a pandémia ellenére szépirodalmi és irodalomtudományos rendezvényeivel vidéken és határon túl egyaránt jelen volt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kiss Judit Ágnes: Egy nőalak szürke kontúrja
irodalom

Október 25-ig lehet jelentkezni a PKÜ által megrendezett Kossuth-szónokversenyre
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap

Más művészeti ágakról

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés