bezár
 

film

2023. 01. 20.
Megérkezett Az almafa virága előzetese
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb helyszíne Budapest. Itt szövődik tiltott szerelem a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnámi lány és az egyetemen belé botló magyar fiú között. Sorsszerű találkozásuk szenvedélyes kapcsolattá alakul. Évtizedekkel később a lány unokája a magyar fővárosba utazik, hogy fényt derítsen a féltve őrzött családi titokra, de a sors számára is tartogat meglepetéseket. A film előzetese bemutatja a szerelmes főhősöket. Az almafa virága február 16-án érkezik a mozikba.

Az almafa virága a kultúrák találkozásáról, a határok nélküli szerelemről mesél. Azokról a tiszta, őszinte érzelmekről, amelyek hegyeket képesek megmozgatni és beteljesítik a sors akaratát. Valós alapokon nyugvó, eredeti történetet vittünk vászonra azzal a reménnyel, hogy pozitív élményekkel, boldog pillanatokkal ajándékozzuk meg a romantikára vágyó nézőket. Ennek az esszenciáját közvetíti a ma debütáló előzetes és a plakát„ – emelte ki Szűcs Dóra rendező, aki hozzátette, hogy a film izgalmas időutazásra is csábít, felidézve a hetvenes évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnámba.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Az almafa virága főszereplői Nari Nguyen, Dzhuliya Lam, illetve Koltai Nagy Balázs és Sütő András. A forgatókönyvet Dang Thanh Binh és Szűcs Dóra írta, aki egyúttal a film rendezője is. A produceri feladatokat György Lea (Dunának, Mekongnak egy a hangja, Partizán szerelem, Magyar lapát), illetve Sípos Anna (Kakukkfióka és A narancs útlevél producere, a Külön falka gyártásvezetője) látta el, aki egyben a film gyártásvezetője is volt.

Az almafa virága

A Magyarországon és Vietnámban forgatott film operatőreként Csepeli Eszter (A kivégzés, Magyar bajusz) és Szilágyi Gábor (Ernelláék Farkaséknál, Veszélyes lehet a fagyi) vett részt a munkában. A zeneszerző Csengery Dániel, a látványtervező Szabó Edina, a jelmeztervező Szűcs Edit, a hangmérnök Varga Tamás, a vágó pedig Erdélyi Flóra volt. Az almafa virága Valentin-napi meglepetésként előjátszásban 2023. február 14-től, premierként pedig 2023. február 16-tól látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Hír és képek forrása: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Steven Spielberg: A Fabelman család
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Szilágyi Fanni: Veszélyes lehet a fagyi
Filmtekercs: Tíz a huszonegyből

Más művészeti ágakról

Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés