bezár
 

zene

2023. 01. 30.
Visszavonja és felülvizsgálja az MMA Kiadó Scruton A zenéről című könyvét
Tartalom értékelése (10 vélemény alapján):
Visszavonja és felülvizsgálja az MMA Kiadó Scruton A zenéről című könyvét Közleményben tájékoztatta az MMA Kiadó a prae.hu művészeti portált arról, hogy visszavonja Roger Scruton 2022 őszén A zenéről címmel kiadott könyvét a fordítás utólag észlelt hiányosságai miatt. Emlékeztetjük kedves olvasókat, hogy a prae.hu művészeti portálon jelent meg Tornyai Péter zeneszerző fordításkritikája, melynek érveit belátva a kiadó a lépés megtétele mellett döntött.

Tornyai Péter kritikájában részletesen vázolta a fordítás felületességét, szakmai igénytelenségét, ezeket kizárólag a könyv tartalmára, azon belül is a zenei nyelvismeretet igénylő szövegrészekre vonatkoztatva látta érvényesnek. A kritika itt olvasható.

A Kiadó az alább közleményt juttatta el a prae.hu művészeti portálhoz:

Az MMA Kiadó 2022 novemberében jelentette meg Roger Scruton A zenéről (Music as an Art) című munkáját. A fordítás utóbb észlelt hiányosságai és tévedései okán a kiadó a kötet kereskedelmi forgalomból való visszahívása és egy felülvizsgált szöveg újbóli közreadása mellett döntött. A korábbi változatot megvásárlók példányait az ismételt megjelenés után a kiadó térítésmentesen becseréli. A megvalósulás pontos időpontjáról a kiadó a későbbiekben tesz közzé nyilvános értesítést.

A fenti kiadói döntést örömtelinek véljük, mellyel a prae.hu művészeti portál szerkesztősége szerint lehetősége nyílik a magyar olvasóközönségnek arra, hogy megismerhesse Roger Scruton gondolatait.

Roger Scruton fotója: Wikipedia, Pete Helme

Roger Scruton: A zenéről

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés