bezár
 

színház

2023. 02. 21.
Monori Lili estje Fischer Iván Lakásszínházában
10 perc vers - a Proton Színház produkciója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Monori Lili estje Fischer Iván Lakásszínházában Február 22-én a FILC - Fischer Iván Lakásszínházban - tartja ez évi bemutatóját a Proton Színház 10 perc vers címmel. Monori Lili monodrámája – a helyszín hagyományaihoz híven – vacsorával egybekötve nézhető meg.

Történelem és mindennapok, objektív és szubjektív, nagytotál és szuperközeli, színház és versek... és Monori Lili. A Proton Színház új bemutatója egy utazás, időben, térben, múltban, jelenben, Monori Lilivel, Monori Liliről. Minden változik. Minden ugyanaz.

Szkéné színház

Játssza: Monori Lili
Írta: Monori Lili, Ady Endre, Rakovszky Zsuzsa
Koncepció: Büki Dóra
Műszaki vezető: Éltető András
Technikus: Rigó Zoltán

Külön köszönet: Domán Melinda, Asher Goldschmidt, Jancsó Dávid, Nagy Zágon, Porogi Dorka, Theatron.

A téli leállás után így tavasszal újra működni fog a Proton Színház, azonban tekintve a pályázati kiírásokat, kevés az esély arra, hogy folytatni tudják. A minősítéssel nem rendelkező, Budapest fővárosi székhelyű színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára határidő után kiírt működési pályázat keretösszege ugyanis 41% százalékkal kevesebb, mint tavaly, pedig már az is az évek során folyamatosan csökkentett összeg volt.

Egyelőre május végéig látják biztosítottnak a működésüket. A februári bemutatón kívül, melyet tavasszal is műsoron szeretnének tartani, április 25-én, 26-án és 27-én a Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet lesz még látható a Trafóban. A 100. jubileumi előadásra, ami jelenleg az utolsó előadás is lesz egyben, pontosan hét évvel a 2016. április 27-i bemutató után kerül sor.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
John a Latinovitsban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés