bezár
 

színház

2023. 02. 21.
Monori Lili estje Fischer Iván Lakásszínházában
10 perc vers - a Proton Színház produkciója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Monori Lili estje Fischer Iván Lakásszínházában Február 22-én a FILC - Fischer Iván Lakásszínházban - tartja ez évi bemutatóját a Proton Színház 10 perc vers címmel. Monori Lili monodrámája – a helyszín hagyományaihoz híven – vacsorával egybekötve nézhető meg.

Történelem és mindennapok, objektív és szubjektív, nagytotál és szuperközeli, színház és versek... és Monori Lili. A Proton Színház új bemutatója egy utazás, időben, térben, múltban, jelenben, Monori Lilivel, Monori Liliről. Minden változik. Minden ugyanaz.

Szkéné színház

Játssza: Monori Lili
Írta: Monori Lili, Ady Endre, Rakovszky Zsuzsa
Koncepció: Büki Dóra
Műszaki vezető: Éltető András
Technikus: Rigó Zoltán

Külön köszönet: Domán Melinda, Asher Goldschmidt, Jancsó Dávid, Nagy Zágon, Porogi Dorka, Theatron.

A téli leállás után így tavasszal újra működni fog a Proton Színház, azonban tekintve a pályázati kiírásokat, kevés az esély arra, hogy folytatni tudják. A minősítéssel nem rendelkező, Budapest fővárosi székhelyű színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára határidő után kiírt működési pályázat keretösszege ugyanis 41% százalékkal kevesebb, mint tavaly, pedig már az is az évek során folyamatosan csökkentett összeg volt.

Egyelőre május végéig látják biztosítottnak a működésüket. A februári bemutatón kívül, melyet tavasszal is műsoron szeretnének tartani, április 25-én, 26-án és 27-én a Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet lesz még látható a Trafóban. A 100. jubileumi előadásra, ami jelenleg az utolsó előadás is lesz egyben, pontosan hét évvel a 2016. április 27-i bemutató után kerül sor.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje
Holt költők társasága az Átriumban
színház

Beszámoló az ELTE–PTE közös színháztudományi konferenciájáról

Más művészeti ágakról

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés