bezár
 

irodalom

2023. 02. 25.
Négy napon át várja látogatóit a Holtszezon Irodalmi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy napon át várja látogatóit a Holtszezon Irodalmi Fesztivál 2023. február 23-26. között második alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Idén már a tavalyihoz képest egy nappal tovább, azaz 4 napon keresztül, 13 helyszínen és több mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit Veszprémben. - tudaták a szervezők a Prae.hu portállal.

A fesztivál eredeti koncepciója 2023-ban sem változik: a Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken.

A Holtszezon idén nemcsak hosszabb lett, de nemzetközi vizekre is evez, hiszen idén több neves nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, akik között helyet kaptak olyan művészek, mint Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúsági regény szerző.

A különböző előadások mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására is, éppen ezért számos workshop – képregénykészítés, krimiírás, dalszöveg, bábszínház, kreatív írás, konceptuális grafikai, graffiti műhely – várja majd a látogatókat, illetve az idei fesztiválon lényegesen nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni az egyenlő esélyű hozzáférésre.

A fesztivál programjai ingyenesek, de a látogatásuk több esetben is regisztrációhoz kötött.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés