bezár
 

film

2023. 03. 08.
Áprilisban mutatják be Az első kettő című magyar filmet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Április 13-tól lesz látható a magyar mozikban Az első kettő című romantikus játékfilm Szövényi-Lux Balázs rendezésében. Szövényi-Lux Balázs és szűk stábja független forrásból, minimális költségvetésből készítette el nagyjából két hét alatt a rendező első nagyjátékfilmjét- közölte a produkció forgalmazója az MTI-vel.

Az amerikai lány, Sasha és a magyar fiú, Boldizsár nem akar mást, csak összeházasodni, azonban útjukat állja egy bürokratikus akadály. Ez életük legnehezebb kérdése elé állítja a fiatalokat - ismerteti a történetet az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A nemzetközi casting ügynökségek bevonásával keresett női főszereplőt végül 400 lány meghallgatása után a Londonból érkező Hannah Saxby alakítja, aki az elmúlt években Angliában többek között a Gentleman Jack, vagy a Mallory Towers sorozatokban szerepelt. Boldizsárt, a magyar főszereplőt Bergendi Barnabás, a Pécsi Nemzeti Színház művésze alakítja. Mellettük feltűnik a filmben Nyakó Júlia, Drahota Andrea és Schmidt Sára is.

A többségében angol nyelven, magyar felirattal készült film forgatókönyvét a rendező, Szövényi-Lux Balázs írta, de a történet a végső formáját Farkas Ádám és Danszki Fruzsina dramaturgok segítségével nyerte el. A színes és fekete-fehér jeleneteket is tartalmazó film operatőre Vass Gergely volt, a producer Farkas Ádám, Felszeghy Ádám, Mártonffy Zoltán, Nagy László és Szövényi-Lux Balázs, a vágó Kovács Dávid és Szövényi-Lux Balázs, a látványtervező pedig Bobor Ágnes és Barta Borbála.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés