bezár
 

film

2023. 03. 10.
Március végéig lehet jelentkezni a Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál pitchfórumára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március végéig lehet jelentkezni a Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál pitchfórumára Előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel lehet jelentkezni március 31-ig a június 1-7. között megrendezendő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál pitchfórumára-írja az MTI.

A Puskin moziban zajló seregszemle pitchfórumán idén is tíz kisfilmet mutatnak majd be.

A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők, forgatókönyvírók vagy producerek). A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely pénzjutalommal jár. Mindemellett a zsűri és a Friss Hús szervezői szakmai támogatásban részesíthetik a legígéretesebb filmterveket.

A közlemény szerint az évek során a magyar filmes élet megkerülhetetlen eseményévé vált a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelynek célja, lehetőséget adni a fiatal filmes alkotóknak az előkészületben lévő filmötleteik prezentálására és azok megvitatására.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai néhányat már láthatott is a Friss Hús közönsége. Az elmúlt évek nyertesei közül az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd több nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. K. Kovács Ákos pitchfórumon díjazott tervét, a Brankát számtalan külföldi seregszemle versenyprogramjában vetítették. A 2019-es nyertes, Turai Balázs Amok című animációs filmje a rangos nemzetközi animációs fesztiválon, Annecy-ban a Legjobb rövidfilm díját nyerte el.

Holi, azaz Hegyi Olivér A szív kertje című animációs terve nyerte a 8. CEE Animációs Fórumot, és a film azóta el is készült. A 2021-es Lovas Nándor-díj nyertese, Horváth Réka Balagán című filmterve, továbbá a 2022-es pitch nyertesei - Dezső Bálint Marcival minden rendben, Csánki Zsófia LOKÁL - Csepel unleashed, valamint Villányi Dániel Szerbusztok, gyerekek című alkotások már fejlesztés alatt állnak, utóbbi a Paprika Studios jóvoltából - áll a közleményben.

Fotó: Friss Hús Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Kálmán Mátyás Fortuna vendégei című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Susanne Regina Meures Tomboló Irán című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi

Más művészeti ágakról

A FÉLonline búcsúestje a Három Hollóban
Márton Evelin: Farkashab, Lector kiadó, Marosvásárhely, 2022.
Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés