bezár
 

art&design

2023. 03. 20.
Már lehet nevezni a szegedi Nyári Tárlatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már lehet nevezni a szegedi Nyári Tárlatra Elindult a jelentkezés Szeged kiemelkedő képzőművészeti seregszemléjére, a Nyári Tárlatra. A június 16-án, a Reök-palotában nyíló kulturális eseményre április 30-ig nevezhetik be a művészek alkotásaikat.

A Nyári Tárlat a hazai alkotóművészet komoly presztízzsel rendelkező eseménye, amelynek célja egyfajta keresztmetszeti képet, aktuális áttekintést nyújtani a magyar képzőművészet pillanatnyi helyzetéről. A tárlat során így a képzőművészet minden ágazatából állítanak ki műveket a szakmai zsűri döntése alapján.

Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente szervezik meg. A pandémia a legutóbbi, 41. Nyári Tárlatot az online térbe kényszerítette, de a kiállítás virtuális formában is komoly érdeklődésre tartott számot. A kiállításra a hagyományokhoz híven idén is bárki nevezheti alkotásait. A pályázóknak erre egészen április 30-ig lesz lehetőségük a Reök online felülete segítségével.

A rendezők olyan, az elmúlt két évben készült, kiállításra kész műveket várnak, melyeket lehetőleg országos tárlaton még nem mutattak be. Festményekből, grafikákból kettő, legfeljebb háromdarabos sorozatokból egy-egy, kisplasztikából, szoborból pedig szintén kettő adható be, míg érmekkel egy - legfeljebb ötdarabos - sorozattal lehet jelentkezni. A beadás során az alkotó adatai és az alkotás címe mellett fontos feltüntetni az alkotás méretét, típusát, készítésének évét, az alkalmazott technikát, valamint a biztosítási értékét is a művet ábrázoló nagy méretű fotó feltöltésével együtt.

A jelentkezések lezárulása követően a Regionális Összművészeti Központ vezető kurátora, Nátyi Róbert művészettörténész vezette zsűri állítja össze a tárlat anyagát. A beválogatott alkotások listáját május 19-én hozzák nyilvánosságra a központ honlapján. A kiállítás megnyitóját június 16-án tartják, a művek pedig július 20-ig láthatók a szecessziós palotában.

Képek forrása: A Reök Szeged hivatalos Facebook-oldala.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés