bezár
 

irodalom

2023. 04. 04.
Sci-fi és Fantasy pályázat a Gabo Kiadónál
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Sci-fi és Fantasy pályázat a Gabo Kiadónál Idén is science fiction és fantasy novellapályázatot hirdet a Gabo kiadó. A pályázatra magyar nyelven még meg nem jelent, eredeti műveket lehet beküldeni. A pályamunkákat az info@gabo.hu címre várják, június 12. éjfélig. A novellák terjedelmi korlátja 10 és 40 ezer leütés között van. Megjelenés esetén a kiadó 35 ezer forint honoráriumot is fizet a nyertes pályázónak, a megjelenés 2023 őszén várható.

A GABO SFF idei novellapályázatára fantasy, science fiction, horror és weird novellákat várnak. A kiadó szerkesztői által legjobbnak ítélt művek 2023 őszén fognak megjelenni.

Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiasorozat 2018-ban indult, abból a tapasztalatból kiindulva, hogy a fantasztikus kispróza népszerűsége az olvasók körében is megnőtt, és hogy nem lehetséges egészséges és írói fejlődésre teret adó fantasztikus irodalmi élet gazdag és több platformon zajló novellakiadás nélkül. Ehhez a GABO az antológiasorozatával maga is hozzájárult: a kezdetek óta 82 novella jelent meg köteteiben 48 ismert és új szerzőtől. A kötetek a Márai-program segítségével határon túli könyvtárakba is eljutottak, valamint a megújult Zsoldos Péter-díj jelöltjei és nyertesei  között számos 2019-ben2020-ban2021-ben és 2022-ben antológiáinkban megjelent novella megtalálható. Idén pedig több, antológiáinkban novellával szereplő szerző regénye is megjelenik a GABO kiadónál.

További információk a pályázatról és a követelményekről itt olvashatók.

Kép: Gabo Kiadó Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés