bezár
 

irodalom

2023. 04. 06.
József Attila megzenésített versei a Fiumei úti sírkertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
József Attila megzenésített versei a Fiumei úti sírkertben A költészet napja alkalmából április 15-én József Attila megzenésített szerelmes verseiből ad koncertet Fekete Bori zenésztársaival együtt a Fiumei úti sírkertben, a költő sírjánál - közölte a programot szervező Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, a Junior Prima díjas énekesnő nemrég jelentette meg a Szeress, ha kedves az életeM! című, versfeldolgozásokat tartalmazó lemezét, amelyet most a Fiumei úti sírkertben a költő sírjánál mutatnak be. Az előadás József Attila nőkhöz való viszonyát, és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba levélrészletek, megzenésített versek és népdalok segítségével.

Az előadáson olyan ismert művek hangzanak el, mint a költő síremlékén is olvasható Íme, hát megleltem hazámat vagy a Talán eltünök hirtelen, valamint utolsó kötetének címadó verse, a Nagyon fáj.

A NÖRI számára fontos, hogy változatos programokkal, rendszeres kulturális eseményekkel hívja fel a figyelmet a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely jellegére, amelynek egyik fő célja, hogy a magyar kultúrát hitelesen közvetítse a következő generációk számára - hangsúlyozzák a közleményben.

Fotó: Wikimedia Commons, Homonnai Nándor

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés