bezár
 

film

2023. 04. 16.
Magyarországra jön a doc.incubator
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű dok.incubator dokumentumfilmes utómunkaworkshop Magyarországra látogat a Nemzeti Filmintézet támogatásával. 2023. május 3-ig várják a dokumentumfilmes projektek, valamint dokumentumfilmesek jelentkezését.

A dok.incubator több mint tíz éve működő dokumentumfilmes műhely, amelyben már mintegy 150 film készült el. Ezek a filmek a világ legnagyobb fesztiváljain mutatkoztak be és nyertek díjakat. A workshop korábbi résztvevői között szerepelt Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmje, Oláh Judit Visszatérés Epipóba című filmje, Simonyi Balázs Ultra című filmje, Püsök Botond Túl közel című filmje és Hörcher Gábor még be nem mutatott Emma show című projektje.

A nemzetközi workshop második fordulóját 2023. június 24. és július 2. között rendezik meg Budapesten. Idén Zurbó Dorottya A boldogság ügynöke című filmje szerepel a résztvevők között. A programoknak a MOME ad otthont.

A nemzetközi workshop mellett négy magyar projekt alkotói hármasa (rendező, producer és vágó) is részt vehet majd a regionális workshopon. A program szervezésében nemzetközileg elismert tutorokkal, Yael Bittonnal, Chris Wrighttal és Grant Keirrel fejleszthetik a kiválasztott stábok a rough cut fázisban lévő dokumentumfilmjeiket. 

A magyar projektek nevezésének határideje a regionális workshopra: 2023. május 3. 16:00 CET. Részletek és a jelentkezési lapok elérhetők itt.

Emellett június 29-én, a Distribution Dayen az is részt vehet, akinek jelenleg nincs rough cut fázisban lévő filmterve, vagy nem került be a kiválasztott projektek közé, illetve bárki szakmabeli jelentkezhet a június 30-án megrendezésre kerülő Visegrád koprodukciós fórumra is. Ezekre a jelentkezés, projekt nélkül, szintén a fenti határidőig, a fenti oldalon történik.

Forrás: MADOKE, dokinkubator.net

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés