bezár
 

irodalom

2023. 05. 11.
Bélyeg Csokonai születésének 250. évfordulójára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bélyeg Csokonai születésének 250. évfordulójára Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából készült alkalmi bélyeget mutattak be csütörtökön Budapesten, a Postamúzeumban, ahol időszaki kiállítás is nyílt Mesélő egyenruhák címmel.

A Csokonai Vitéz Mihály születése 250. évfordulójának alkalmából kibocsátott, 545 forint névértékű bélyeget 40 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta - tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. az MTI-t csütörtökön.

prae.hu

Az alkalmi bélyeg megvásárolható az elsőnapi postákon, a Filapostán, illetve megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. A bélyegkép grafikai kompozíciójában Csokonai Vitéz Mihály portréja látható. A bélyegek mellett az alkalmi borítékon is megjelenik a líra hangszert ábrázoló grafika. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatának fő eleme a költő aláírása. A filatéliai műalkotást Bódi Katalin grafikusművész tervezte.

Csokonai Vitéz Mihály egyedülállót alkotott a maga korában. A különböző stílusirányzatok széles eszköztára és a lírai műfajok sokasága is jellemezte költészetét - olvasható a tájékoztatóban.

A Postamúzeumban csütörtökön megnyílt időszaki kiállítás egyenruhákon és formaruhákon keresztül mutatja be a posta és a postai alkalmazottak történetét 1838-tól a napjainkig. A kiállítás szeptemberig tart nyitva.

A kép forrása: https://eshop.posta.hu/storefront/belyeg/belyeg/250-eve-szuletett-csokonai-vitez-mihaly/prod2023140010011.html

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés