bezár
 

irodalom

2023. 05. 11.
Bélyeg Csokonai születésének 250. évfordulójára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bélyeg Csokonai születésének 250. évfordulójára Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából készült alkalmi bélyeget mutattak be csütörtökön Budapesten, a Postamúzeumban, ahol időszaki kiállítás is nyílt Mesélő egyenruhák címmel.

A Csokonai Vitéz Mihály születése 250. évfordulójának alkalmából kibocsátott, 545 forint névértékű bélyeget 40 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta - tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. az MTI-t csütörtökön.

Az alkalmi bélyeg megvásárolható az elsőnapi postákon, a Filapostán, illetve megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. A bélyegkép grafikai kompozíciójában Csokonai Vitéz Mihály portréja látható. A bélyegek mellett az alkalmi borítékon is megjelenik a líra hangszert ábrázoló grafika. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatának fő eleme a költő aláírása. A filatéliai műalkotást Bódi Katalin grafikusművész tervezte.

Csokonai Vitéz Mihály egyedülállót alkotott a maga korában. A különböző stílusirányzatok széles eszköztára és a lírai műfajok sokasága is jellemezte költészetét - olvasható a tájékoztatóban.

A Postamúzeumban csütörtökön megnyílt időszaki kiállítás egyenruhákon és formaruhákon keresztül mutatja be a posta és a postai alkalmazottak történetét 1838-tól a napjainkig. A kiállítás szeptemberig tart nyitva.

A kép forrása: https://eshop.posta.hu/storefront/belyeg/belyeg/250-eve-szuletett-csokonai-vitez-mihaly/prod2023140010011.html

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Bemutatták Iglódi Csaba regényét
Vaktérkép
Andrei Dósa: Füveskert
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Todd Haynes melodrámája Cannes-ban
Beszélgetés Majoros Áron Zsolt szobrászművésszel
art&design

Méhek mint művészek, művészek mint méhészek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés