bezár
 

zene

2023. 05. 17.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar új hangversenybérlete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Liszt Ferenc Kamarazenekar új hangversenybérlete Megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából ötkoncertes zeneakadémiai sorozatot állított össze a 2023/24-es évadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar - közölte a zenekar az MTI-vel kedden.

A Liszt Ferenc Kamarazenkar zeneakadémiai évadát a hagyományok szerint művészeti vezetőjével, Várdai István csellóművésszel indítja október 25-én. Az első koncert karmestere az együtteshez hosszú ideje szoros szakmai szálakkal kötődő Takács-Nagy Gábor lesz. A zenekar, a szólista és a dirigens közös művészi terve ezúttal Schubert, Brahms és Dvorák művein keresztül a romantika két különböző irányának érzékeny és kiforrott bemutatása - olvasható a közleményben.

A második koncertre advent első vasárnapján, december 3-án kerül sor. A zenekar vendégei ezúttal Daniel Ottensamer, a Bécsi-, és Andreas Ottensamer a Berlini Filharmonikusok szólóklarinétművészei lesznek.      

A következő hangversenyt Valentin-napon tartja a zenekar Sunwook Kim zongoraművésszel. A koncerten Beethoven 4. zongoraversenye és 7. szimfóniája hangzik el.

A beharangozó szerint tartalmi párja ennek a hangversenynek a következő, április 17-ére meghirdetett koncert, amelyen Beethoven 1., c-moll és 3., C-dúr zongoraversenyének szólóját Javier Perianes játssza.  

Az utolsó koncertre, május 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar vendégeként a Signum Saxophone Quartet érkezik Budapestre. A hangversenyen romantikus és barokk átiratokat, valamint kortárs sikerdarabokat hallhat a közönség.

A hangversenyekről bővebb információ a www.lfkz.hu/zeneakademia-berlet linken olvasható.

Fotó: www.lfkz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Roger Waters-koncert, MVM Dome, 2023.04.23.
Egy vonósnégyes-csellista csodálatos élete
Interjú Kováts Gergővel a Kovász nevű zenekar megalapítása kapcsán
Kaiju Eats Cheeseburgers

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Beszélgetés Majoros Áron Zsolt szobrászművésszel
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Pólik József: Balcsillag


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés