bezár
 

zene

2023. 05. 26.
Jim Morrison 80 a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jim Morrison 80 a Müpában Jim Morrisont és a The Doorst újragondolva koncertet ad Nóvé Soma (ének), iamyank (elektronika, billentyű) és Vangel Tibor (dob) a Müpában június 6-án 20.00 órakor – olvasható a Művészetek Palotája honlapján.

A Jim Morrison vezette Los Angeles-i The Doors a 20. század egyik legikonikusabb és legnagyobb hatású zenekara. A blues-rock és pszichedelikus rock meghatározó kvartettje a bohém énekes-költővel már-már földöntúli hatással volt generációjára, és az utánuk érkezők életére. Most három jól ismert magyar zenész összeadta alkotói tehetségét, hogy a 21. század hangjára dolgozza át a máig eleven életművet. A When The Music's Over névre hallgató trióban Nóvé Soma, iamyank és Vangel Tibor tiszteleg a Doors és az idén 80 éve született Morrison előtt.

A rocktörténet egyik nagy alapzenekarának számító The Doorst minden újabb generáció felfedezi magának, mert összetett, szokatlan hangszerelésű dalaikban, és az 1971-ben elhunyt Jim Morrison karakterében mindig marad megfejtenivaló réteg. Most három, meglehetősen eltérő közegből ismert magyar alkotó talált egymásra abban, hogy ezzel az életművel dolguk akadt. Mindhármukban közös, hogy nem pusztán egyfélével szeretnek foglalkozni. A neopszichedelikus Middlemist Red frontembereként ismertté vált Nóvé Soma manapság a folkrockos MORDÁI zenekarral aktív, de több más projektből is ismerhetjük. A műfaji határokat feszegető iamyank az elektronikától a kortárszenén át az ambientes posztmetálig utaztatja közönségét különböző projektjeivel, Vangel Tibor pedig a Sexepillel a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó alternatív rockzenekarának volt a dobosa, később a Volkova Sisters és a DB Armitage tagja lett. A három magyar zenész most először lép együtt színpadra. A pszichedelikus hatvanas évek és napjaink elektronikus hangzása találkozik a Müpa falai között.

Kép: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés