bezár
 

irodalom

2023. 05. 26.
Könyvtárszakmai konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvtárszakmai konferencia A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Helyben vagyunk!, avagy a közkönyvtárak szerepe a helyi közösségek jólétében és jóllétében címmel szervez könyvtárszakmai konferenciát május 31-én, szerdán a FSZEK Központi Könyvtárában.

A rendezvény, amely a 2016 tavaszán Informálni, Integrálni, Inspirálni - Közkönyvtárak a XXI. században címmel elindított szakmai sorozat következő állomása, a könyvtár és a helyi közösség kapcsolatára fókuszál. A konferencián arra keresik a választ, hogy a közkönyvtárak működésükkel, szolgáltatásaikkal, programjaikkal hogyan tudnak hozzájárulni a közösség és benne az egyén fejlődéséhez, jólétéhez és jóllétéhez.

Zágrábból Ismerna Meic, Krakkóból pedig Agnieszka Staniszewska-Mól könyvtárigazgatók is tartanak előadást. A konferencián közösségszervező és közösségépítő szakemberek, hazai és külföldi gyakorló könyvtárosok segítségével tekintik át, mi lehet a közkönyvtárak új szerepe a helyi közösségek életében; szóba kerül a zöld kerületek és a kultúra kapcsolata, valamint az új épületek, új szolgáltatások témaköre. Áttekintik a külföldi példákat, a jó gyakorlatokat, szó lesz a közösségi munka szerepéről a könyvtárakban.

A konferenciát május 31-én, szerdán 10.00 és 15.00 óra között rendezik a FSZEK Központi Könyvtárában, Budapesten. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Közkönyvtári Egylet, valamint a Könyvfőváros 2023 támogatta. A konferencia részletes programja elérhető itt.

Kép forrása: fszek.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés