bezár
 

színház

2023. 06. 03.
Kiállítás, koncert, táncjáték a Margitszigeti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás, koncert, táncjáték a Margitszigeti Színházban Pénteken Daniel Lozakovich hegedűművész és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével, vasárnap Petőfi Sándor életéről szóló táncjátékkal, a Budai Rajziskola fiataljainak kiállításával pedig egész hétvégén várja a látogatókat a Margitszigeti Színház.

A Margitszigeti Színház Daniel Lozakovich hegedűművésszel indítja a júniust, aki a hagyományos klasszikus zenei nyitókoncerten a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral együtt lép színpadra pénteken - közölte a színház az MTI-vel.

Budapest 150. születésnapja alkalmából a koncert Caramel Budapestnek írt, 1873 című dalával veszi majd kezdetét, amelyben a Magyar Állami Operaház 150 fős Gyermekkara is közreműködik. Ezt követően Daniel Lozakovich előadásában olyan művek hangzanak majd el, mint Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, Camille Saint Saëns III. h-moll hegedűversenye és Csajkovszkij V. szimfóniája.

Petőfi Sándor életének és a népi kultúra, a népdal, a népzene, valamint a néptánc találkozásnak legérdekesebb pillanatait villantja fel vasárnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncjátéka. A nagyszabású előadás első felvonása Petőfi életének vidám epizódjait jeleníti meg a diákévek csínytevéseitől a pajkos szerelmekig, de néhány mesebeli hős is megelevenedik majd a Helység kalapácsából vagy a János vitézből. Később a közönség megismerheti a Pilvax kávéház forradalmi eseményeit, de a belső vívódások, a nagy szerelem, a küzdelmek, a csaták és végül a forradalom bukása is megjelenik majd a színpadon.

Csütörtökön nyílik és péntektől egész hétvégén át látogatható lesz a Budai Rajziskola fiatal művészeinek kiállítása, amelyet a főváros 150. születésnapjához kapcsolódva szerveztek meg Buda+Pest címmel. A tárlatot a Víztorony-kilátó környezetében elhelyezkedő szabadtéri színpadnál lehet megtekinteni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában
A miniszter félrelép a Városmajorban a Miskolci Nemzeti Színház színészeivel
A Radnóti Színház A vége című előadásáról
Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban

Más művészeti ágakról

gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
gyerek

Gyermekprogramokkal, Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várják az érdeklődőket a Hild-villában
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés