bezár
 

zene

2023. 07. 05.
Nagy sikerrel zárult a Liszt Ferenc Kamarazenekar Mesélő hangjegyek rajzpályázata
Több mint 1000 pályázó küldte be alkotását a felhívásra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével, így a nagy népszerűségnek örvendő Mesélő hangjegyek rajzpályázatát az idei évben is meghirdette. A gyerekeket most is arra kérték a szervezők, hogy a megadott 3 zenemű közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab.

Az idei év újdonsága, hogy a két iskolás korosztály (1-4. osztályos tanulók és 5-8. osztályos diákok)  mellett már az óvodások is beküldhették rajzaikat.

A megadott határidőig 1081 pályázat érkezett be, a győztesek családi koncertjegyet, egyéni zeneórát a zenekar tagjaival, valamint online rajztanfolyamot nyertek. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a két legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezett be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyert.

A beküldött rajzok megtekinthetők a zenekar Facebook-oldalán, ahol július 16-ig bárki szavazhat az általa legszebbnek ítélt alkotásra.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről
Interjú Jókay Kristóffal, a KERET blog főszerkesztőjével
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Egy véletlen darab, a minimalizmus és az új amerikai zene eredete

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
A magyar szocialista kerámia története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés