bezár
 

irodalom

2023. 08. 07.
Jövő héten 51. Tokaji Írótábor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő héten 51. Tokaji Írótábor Jövő hétfőn kezdődik az 51. Tokaji Írótábor, ahol augusztus 17-ig szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetés, bemutatók, esténként koncertek várják az érdeklődőket.

A Kárpát-medencei írók egyik legnagyobb irodalmi találkozójának hétfői megnyitója után a Székesfehérvári Balett Színház Tilos a fűre lépni tilos! és Idézőjelek című vendégjátékait tekinthetik meg a résztvevők - olvasható az esemény programjában. A Tilos a fűre lépni tilos! című darabban Örkény István írásai mellett elhangzik L. Simon László, a Tokaji Írótábor elnökének Paprikakoszorú című költeménye, az Idézőjelek című darabban látható koreográfia pedig a tábor elnökének szövegére készült.

A második nap kerekasztal-beszélgetésekkel folytatódik. A program szerint Czinki Ferenc, Erős Kinga, Pataki Viktor és Szentmártoni János a Rákóczi Pince és Udvarház Petőfi-teraszán az írószervezetekről beszélnek Stifner Gábor vezetésével. Ezt követően Fábián László, Takaró Mihály és Varga Betti részvételével az Irodalom az oktatásban címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést L. Simon László vezetésével.

Később Lutter Imre, Siklósi Beatrix és Toót-Holló Tamás Falusi Márton vezetésével az Irodalom a médiában címmel, míg Serfőző Simon, Sáray László és Soltész Márton Lovas Anett Csilla vezetésével Az első 50 év címmel folytatnak eszmecserét. Ezt követően a látogatók egy borkóstolón vehetnek részt, a nap zárásaként pedig Lovászi Edina és zenekara ad koncertet.

A szerdai nap ismét kerekasztal-beszélgetésekkel indul: Bán János, Bánki Éva, Gál Vilmos és Gáspár Ferenc részvételével a Történelmi regények a 20. században című diskurzust, Demeter Szilárd, Kollár Árpád, Papp Endre és Vincze Ferenc részvételével az Online vagy print (folyóiratok és támogatási rendszer) című előadást hallgathatják meg az érdeklődők.

A beszélgetéseket Jenei Gyula főszerkesztő, Molnár H. Magor szerkesztő és Jánoki-Kiss Viktória szerző Eső című folyóirat-bemutatója, majd a Tokaji Írótábor és Tokaj város válogatottjának labdarúgó-mérkőzése követi. Ezután domborműavatást és faültetést tartanak a Millenniumi Irodalmi Emlékparkban, ahol Petőfi Sándor és Madách Imre emléktábláját Demeter Szilárd, míg Oláh János emléktábláját Kovács István avatja fel. Kabdebó Lóránt emlékére Smid Róbert ültet fát.

A programfüzet szerint szerda este a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában adják át a Tokaji Írótábor díjait. A rendezvényt az Utcazene - Band of streets című programmal, azaz a Főtérre és a Rákóczi Pince teraszára tartó zenés felvonulással zárják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés