bezár
 

film

2023. 08. 11.
Tizenkilencedik alkalommal tér vissza a BuSho
19. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, 2023. augusztus 29–szeptember 3., Puskin mozi, Art+ Cinema, Olasz Kultúrintézet, P’art mozi Szentendre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei BuSho fesztiválra felfrissített előzsűri válogatta ki azt a 15 órányi rövidet, amelyek versenyeznek majd a 3 fődíjért, az 5 kategóriadíjért és a 2 különdíjért. 23 országból 64 alkotás került a versenyprogramba, köztük 45 fikciós, 12 animációs és 7 kísérleti alkotás.

2023-ban a magyarok adják a legtöbb versenyfilmet, illetve a szokásosan erős spanyol, francia és német jelenlét mellett ezúttal a kanadai és olasz alkotók is több röviddel képviseltetik magukat. A különlegességek idén többek között a kazah, luxemburgi, grúz, új-zélandi, szingapúri vagy épp dél-afrikai filmek lesznek.

A versenyprogramról ide kattintva lehet többet megtudni.

A Puskin moziban és az Art+ Cinemában zajló versenyvetítések mellett a fesztivál kísérőprogramjai főként az Olasz Kultúrintézetben várják majd a rövidek szerelmeseit, de ismét lesznek vetítések a szentendrei P’Art moziban is.

A különböző nemzetközi filmes prezentációk mellett lesznek panorámavetítések, workshopok, bemutatók, a FESTINET nemzetközi rövidfilmhálózat válogatása és koncert is.

A részletes program a kezdés előttre ígérik a szervezők, akkor a fesztivál weboldalán lesz majd megtalálható. A megnyitó ünnepséget 2023. augusztus 29-én, kedden 19 órakor az Olasz Intézet Verdi termében tartják, majd egy hétnyi mozizás után ugyanide várják a díjkiosztóra a vendégeket, szombat este 19 órakor.

BuSho plakát

Főtámogató a Nemzeti Filmintézet.

Forrás: BuSho/Budapest Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés