bezár
 

film

2023. 08. 15.
Bécsi filmesztiválon versenyez Tóth Vivien és Kecskeméti Balázs Bujtor István-díjas versfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén hetedszerre rendezik meg a bécsi Art Visuals & Poetry Film Festivalt, amelyet a világon a második legnagyobb versfilmfesztiválként tartanak számon. A Tóth Vivien és Kecskeméti Balázs társrendezésében készült Maros mozi című alkotás a fesztivál megnyitóján versenyez hét másik nemzetközi filmmel, a nyertest a moziteremben ülő közönség és a fesztivál programigazgatója közösen választják majd ki.

A Maros mozi korábban elnyerte a 2022-es Bujtor István Filmfesztivál versfilm kategóriájának fődíját, majd ugyanabban az évben Berlinbe utazott, ahol a ZEBRA Filmfesztiválon 1200 jelentkezőből jutott be a PRISMA Programba, amelyben végül száz filmet vetítettek.

Maros mozi

„A Marosba járok sírni” – szólal meg a film. „Hogy ne legyen központja, se a moziban, se máshol. Vágyni egy rég elveszett szerelemre és mégis menekülni előle. Lassan eltűnni a saját testén lévő vetületekben. Képalkotás a moziról mint a vágyakozás helyéről, Tóth Vivien versére. A sírást valahol engedni kell” – írta a filmről a ZEBRA Fesztivál ismertetője.

Az Art Visuals & Poetry Festival 2023. november 14. és 17. között tart majd Bécsben, a fesztiválról itt tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Forrás: A Maros mozi stábja

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hu Bo: An Elephant Sitting Still
Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe
Greta Gerwig: Barbie
Carlota González-Adrio: Ház a kaktuszok között

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
Megnyitószöveg
A magyar szocialista kerámia története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés