bezár
 

zene

2023. 08. 24.
Nyolc koncerttel várja a közönséget szeptemberben az Óbudai Társaskör
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc koncerttel várja a közönséget szeptemberben az Óbudai Társaskör Nyolc változatos koncerttel várja az érdeklődőket szeptemberben az Óbudai Társaskör a harmadik Óbudai Hang-mű-hely sorozatban, amelyen fellép mások mellett ifj. Sárközy Lajos, a Budapest Ragtime Band, Sárik Péter és Falusi Mariann, Rost Andrea és Ránki Dezső is.

A Pincegalériában, Nagy Judit gobelinművész kiállításával nyitják az őszi szezon programsorozatát szeptember 5-én, a zenei programok sorát a ZeneZug Fesztivál indítja a Budapesti Vonósok kamarazenekar szervezésében szeptember 8-án, szeptember 15-én pedig az Óbudai Fotóklub Egyesület kiállításmegnyitóját tarják meg a Társaskörben - áll szervezők csütörtöki közleményében.

A kétnapos fesztiválon a tárogató újragondolásából született magyar fejlesztésű hangszer, a glissotar bemutatójára várják az érdeklődőket, akik kortárs versenyműveket hallhatnak majd Váczi Dánieltől, valamint zenei érdekességeket az 1700-as évektől napjainkig Seleljo Erzsébet és ifj. Sárközy Lajos közreműködésével.

Szeptember 16-án este a Budapest Ragtime Band ad koncertet Csodálatos Jazz címmel, vendégük Szőke Nikoletta, a Montreux-i Jazz Énekverseny győztese lesz. A koncerten magyar és világhírű dzsesszslágerekből válogatnak.

Folytatódik a Sárik Péter Trió Fonogram-díjas sorozata is, a Jazzkívánságműsor magyarul. A szeptember 19-i koncerten ismert magyar slágerek dzsesszfeldolgozásait adja elő Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila.

Október 1-jén, a zene világnapján ünnepelik az Óbudai Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját, amelynek alkalmából a magyar operaélet ismert szereplői is koncertet adnak. A szeptember 23-i est háziasszonya Keszei Bori lesz, vendégei pedig Szinetár Miklós és Baranyi Ferenc, Iván Ildikó, Kertesi Ingrid, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Clementis Tamás, Csák József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István, a zongoránál Harazdy Miklós és Silló István.

Szeptember 27-én Lencsés Lajos és a Szigeti Quartet lemezbemutató koncertjére várják a közönséget, szeptember 29-én Klukon Edit és Ránki Dezső estjén pedig Liszt Ferenc szerzeményeit francia szerzők műveivel párosítva adják elő a művészek.

A hónap irodalmi programjára a Nagy Lajos Társaság várja az érdeklődőket szeptember 25-én. Az ingyenes, kamaratermi délutánon polgári foglalkozást űző alkotók prózáiból, verseiből válogatnak majd a szervezők.

Az Óbudai Társaskör megnyitásának 35. évfordulóján, október 1-jén a társaskör rezidens együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar ad koncertet Rolla János vendégszereplésével. Az esten Mozart, Mendelssohn, Csajkovszkij és Grieg művei hangzanak el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés